Великобритания ще подкрепи евентуални удари на САЩ по правителствените войски

...
Великобритания ще подкрепи евентуални удари на САЩ по правителствените войски
Коментари Харесай

Лондон: Подкрепяме бомбардировки над Сирия при нова химическа атака

Великобритания ще поддържа възможни удари на Съединени американски щати по държавните войски на Сирия, в случай че държавното управление на президента Башар Асад употребява химически оръжия. Това съобщи в ефира на Военновъздушни сили министърът на защитата на Обединеното кралство Майкъл Фалън, съобщи ТАСС.

Той назова "оправдани " дейностите на Съединени американски щати през април, когато въздушна база на сирийските държавни сили бе обстреляна с американски крилати ракети. "Ако американците подхващат сходни дейности, ние ще ги подкрепим ", увери Фалън, без да посочи дали кралството е готово да даде на Съединени американски щати директна военна поддръжка.



Белият дом разгласи нощес, че сирийското държавно управление наподобява се готви да извърши ново нахлуване с химическо оръжие, и предизвести Башар Асад, че той и неговите военни ще платят скъпо, в случай че го сторят.

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър сподели, че засечените от Съединени американски щати дейности са сходни с тези преди нападението с химическо оръжие на 4 април, в което бяха убити 70 души в територия, следена от бунтовниците. Сирия отхвърли да е употребила бойни отровни субстанции.

Изявленията на Съединени американски щати, че сирийските управляващи подготвяли химическа офанзива, са нов стадий от провокация, чиито последствия ще тежат върху съвестта на Вашингтон. Така отговори ръководителят на комисията по външни работи на Държавната дума Леонид Слуцки. Той взе участие в евразийски парламентарен конгрес в Сеул.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР