Великобритания ще подкрепи допълнително и безвъзмездно най-силно засегнатия от пандемията

...
Великобритания ще подкрепи допълнително и безвъзмездно най-силно засегнатия от пандемията
Коментари Харесай

Великобритания обяви £1 милиард допълнителна подкрепа за бизнеса по време на пандемия

Великобритания ще поддържа в допълнение и безплатно най-силно засегнатия от пандемията бизнес с 1 милиард английски лири, оповестяват локалните медии. Новият вид на ковид " Омикрон " удря мощно бранша на услугите в страната, както и доста други бизнеси.

Финансовият министър Риши Сунак съобщи, че е убеден, че ограниченията ще оказват помощ на стотици хиляди предприятия. Но и добави, че ще " отговори съразмерно и уместно ", в случай че държавното управление наложи спомагателни ограничавания за забавянето на Omicron. Засега хотелите в Англия не подлежат на нови законови ограничавания, макар скока на случаите на Covid-19 от 60% през последната седмица, което докара броят на инфектираните до към 90 000 дневно. Баровете и заведенията за хранене в Шотландия обаче към този момент са лимитирани до гости, седящи единствено на маса, а 27 и обществените празненства за Нова година са анулирани.

Премиерът Борис Джонсън съобщи, че няма задоволително доказателства, които да оправдаят нови тежки ограничавания в Англия преди Коледа, само че обстановката остава извънредно сложна и може да се наложи държавното управление да работи след празниците.

" Не можем да изключим спомагателни ограничения след Коледа. Продължаваме да следим Omicron доста деликатно и в случай че обстановката се утежни, ще бъдем подготвени да предприемем дейности, в случай че е належащо ", разяснява английският министър председател.

Съгласно новата финансова поддръжка компаниите за хотелиерство и развлечения във Англия ще дават отговор на изискванията за безплатни средства в размер до £6,000 за всяко от техните пространства, което съставлява съвсем £700 милиона от новия пакет.

" Безвъзмездните средства бяха еквивалентни на тези, предоставени на хотелиерския бизнес, когато той беше изцяло затворен тази година ", обявиха от финансовото министерство. Но за разлика от преди, този път няма да има спомагателна държавна помощ за служащите, които губят работата си или имат кратко работно време.

Фондът за поддръжка на културни организации ще бъде повишен с £30 милиона, до момента в който £100 милиона ще отидат прш британските локални управляващи за ограничения в поддръжка на бизнеса. £150 милиона се отпускат за държавните управления на Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. В допълнение към отпусканите 1 милиард английски лири, финансовото министерство разгласи, че ще покрие разноските за наложителни заплащания по болест за отсъствия, свързани с Covid-19 до две седмици на чиновник - за всички дребни и междинни компании в страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР