Великобритания ще плаща по 350 паунда (над 450 долара) месечно

...
Великобритания ще плаща по 350 паунда (над 450 долара) месечно
Коментари Харесай

450 долара месечно за хората, които приютяват украински бежанци

Великобритания ще заплаща по 350 паунда (над 450 долара) месечно на хората, които отварят вратите на домовете си за украинци, бягащи от войната в Украйна, съобщи " Ройтерс ", като се базира на известие на английското държавно управление.

Програмата за финансиране се назовава " Домове за Украйна " и ще разреши на украински бежанци да идват в страната даже и в случай че нямат фамилни връзки там. Парите ще бъдат отпускани на хората, които могат да предложат на бежанците обособена стая или парцел за най-малък интервал от шест месеца.

Междувременно Европейската комисия отпусна 300 милиона евро под формата на незабавна макрофинансова помощ (МФП) за Украйна. Отпускането на средства беше ускорено, с цел да се подкрепи укрепването на макроикономическата непоклатимост на Украйна в подтекста на непровокираното и голословно навлизане от страна на Русия.

Това е първичната част от първия транш в размер на 600 милиона евро по линия на новия пакет за изключителна макрофинансова помощ за Украйна в размер на 1,2 милиарда евро. Очаква се идната седмица да се извършат спомагателни заплащания в размер на 300 милиона евро. Помощта съставлява съответна проява на безрезервната поддръжка на Европейски Съюз за Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР