Великобритания ще открие свръхмодерен център за разработване на технологии за

...
Великобритания ще открие свръхмодерен център за разработване на технологии за
Коментари Харесай

Лондон създава център за разработки на изкуствен интелект с военно приложение

Англия ще открие свръхмодерен център за създаване на технологии за изкуствен интелект, чиято активност ще има за цел повишение на нивото на сигурност и на отбранителната дарба, съобщи ТАСС, като цитира формалния уебсайт на английското министерство на защитата.

С известието на уеб страницата се споделя, че новата конструкция ще бъде основана въз основата на военната научно-техническа лаборатория в Портън Даун.

Според министерството центърът ще има за задача да усъвършенства и форсира процесите на внедряване и развиване на технологии за изкуствен интелект във военната сфера. Основни посоки в активността му ще станат разработки в областта на безпилотната военна техника, противодействието на осведомителната война, киберзащитата, а също системи за подпомагане на командния състав при приемане на решения.

За основаването на новия център персонално разгласи английският министър на защитата Гавин Уилямсън на среща на учени и военни специалисти от Съединени американски щати и Англия. Отбелязано бе, че Обединеното кралство към този момент е похарчило 800 милиона лири стерлинги за развиване на разнообразни механически нововъведения за битка с евентуални закани за сигурността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР