Великобритания ще открие първата си среща на върха за изкуствен

...
Великобритания ще открие първата си среща на върха за изкуствен
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете за срещата на върха за безопасността на изкуствения интелект в Обединеното кралство

Англия ще открие първата си среща на върха за изкуствен интелект, събирайки държавни глави и софтуерни колоси в софтуерна забележителност покрай Лондон.

Двудневната среща на върха стартира в сряда, защото опасенията нарастват, че нововъзникващата технология може да съставлява заплаха за човечеството. Срещата ще се концентрира върху правенето на тактика за световно, координирано изпитание за справяне с рисковете и злоупотребата с принадлежности за изкуствен интелект.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла Байдън афишира „ най-строгите “ разпореждания занапред ще се подсигурява сигурността на AI Изкуственият разсъдък съставлява ли риск за хората? Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати разкрива център за сигурност с изкуствен интелект завършек на списъка

Срещата се управлява от министър-председателя на Обединеното кралство Риши Сунак, който назова ИИ „ определящата технология на нашето време “.

Ето какво би трябвало да знаете за срещата на върха:

Къде и по кое време е срещата на върха?

Срещата ще се организира в сряда и четвъртък.

Той се организира в Блечли Парк в Бъкингамшър, където най-хубавите английски разбивачи на кодове са разрушили кода Enigma на нацистка Германия по време на Втората международна война. Групата, включваща пионера в компютърните науки Алън Тюринг, употребява първия в света цифрово програмируем компютър.

Bletchley Park съхранява най-голямата в света сбирка от работещи исторически компютри в Националния музей на компютърните технологии.

Днес Обединеното кралство е дом на два пъти повече компании за ИИ от всяка друга европейска страна. В бранша на изкуствения разсъдък работят над 50 000 души и всяка година се вливат 3,7 милиарда паунда (4,5 милиарда долара) в стопанската система. През юни Лондон също стана дом на първия офис отвън Съединените щати за OpenAI, разработчика на Chat GPT.

За какво е срещата на върха?

Срещата на върха е съсредоточена към „ граничния AI “, който се дефинира като „ извънредно способни базови модели, които биха могли да имат рискови качества, задоволителни да съставляват съществени опасности за публичната сигурност “, съгласно OpenAI.

Въпреки че Сунак повтаряше евентуалните изгоди от AI през последните седмици, той сподели, че към момента незнайните рискове на инструмента също изискват обмисляне и регулации, които могат да обезпечат по-безопасно развиване на технологията.

Срещата има за цел участниците да „ работят за споделено схващане на рисковете “ и да координират световни старания за минимизирането им, съгласно уеб страницата на държавното управление на Обединеното кралство.


Какво има на дневен ред?

Дневният ред включва допустима корист със системи за изкуствен интелект от терористи за създаване на биологични оръжия и капацитета на технологията да надхитри хората и да аргументи безпорядък на света.

Според стратегия, оповестена от държавното управление на Обединеното кралство, дневният ред за първия ден включва полемики по отношение на рисковете от граничния ИИ за световната сигурност и обществото, както и опасността от загуба на надзор над технологията.

На втория ден делегатите би трябвало да отговорят на въпроси за това по какъв начин тези опасности могат да бъдат смекчени и по какъв начин AI може да бъде повишен по-отговорно. Дискусиите ще прегледат функциите, които разнообразни групи от научната общественост до националните политици могат да играят в комбинираните старания.

Кой взе участие?

Около 100 души ще участват, само че цялостният лист на гостите не е оповестен, съгласно организация Ройтерс. Присъстващите ще включват държавни глави, водещи AI компании, групи на гражданското общество и проучвателен специалисти.

Някои от забележителните фигури, за които е известно, че участват, включват:

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис Заместник-министърът на технологиите на Китай У Джаохуей Изпълнителен шеф на X, някогашен Twitter, Илон Мъск Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш Италианският министър председател Джорджия Мелони, която е единственият присъстващ водач на Г-7 Ръководители от AI компании, в това число OpenAI, Гугъл, Meta, Anthropic и основаната в Обединеното кралство Deepmind

Мъск и Сунак ще закрият срещата с полемика, която ще бъде излъчена онлайн на X.

Какви са главните терзания по отношение на ИИ?

Някои подлагаха на критика срещата на върха на Сунак, че е заета с „ далечни рискове “ и слага стеснен фокус. Експерти споделиха на панел в Chatham House предходната седмица, че би трябвало да се проучат и по-широки проблеми с алгоритмичните пристрастия и непропорционалните им въздействия върху маргинализираните общности.

Проучване на Pew Research Center откри " възходяща угриженост " измежду американците по отношение на ролята на AI в всекидневието, в това число подозрения дали AI в действителност ще го усъвършенства и съмнение по отношение на потреблението му в опазването на здравето.

ИИ може също по този начин да популяризира дезинформация и да докара до загуба на работни места и политическа неустойчивост.

Кой различен работи против рисковете от ИИ?

На 10 октомври английският контролен орган за данни съобщи, че е изпратил уведомление до Snapchat за това, че евентуално не е оценил вярно рисковете за поверителността на своя генеративен AI chatbot за потребителите, изключително за децата.

В Съединени американски щати президентът Джо Байдън издаде изпълнителна заповед в понеделник за контролиране на развиването на ИИ.

Европейският съюз се готви да одобри закон за ИИ, до момента в който страните от Г-7 се съгласиха да вкарат кодекс на държание за фирмите, употребяващи технологията.

Докато страните работят за личните си правила, Организация на обединените нации също упорства за световни, взаимни старания.

На 26 октомври Гутериш разгласи основаването на съвещателен орган, който ще се занимава с интернационалното ръководство на ИИ с софтуерни ръководители, държавни чиновници и учени.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР