Великобритания ще напусне Европейския съюз през март 2019 г. В

...
Великобритания ще напусне Европейския съюз през март 2019 г. В
Коментари Харесай

Великобритания напуска ЕС и общия пазара през март 2019

Великобритания ще напусне Европейския съюз през март 2019 година В същото време излиза от Митническия съюз и от общия пазар на Европейски Съюз. Това бе обявено от министъра на финансите Филип Хамънд и министър на външната търговия Лиъм Фокс в взаимен документ, който е оповестен от The Sunday Telegraph.

" Ние почитаме волята на английския народ, а през март 2019 Англия ще напусне Европейския съюз, ще излезем от митническия съюз и ще получим свободата да обсъдим най-благоприятни търговски съглашения със света като самостоятелна, отворена комерсиална нация ", гласи изказването. " Ние ще напуснем общия пазар ", допълват министрите.

Хамънд и Фокс също по този начин акцентират нуждата да се даде убеденост на бизнес общността след преходния интервал - " не може да бъде безконечен ". Министрите декларират, че през този интервал Англия към този момент няма да бъде в Митническия съюз и на общия пазар и затова е в ролята на " трета страна и не е страна по договорите на Европейски Съюз. "

" Стоките, закупени по интернет, би трябвало да продължат да минават границата, а фирмите - да бъдат в положение да дават артикули на своите клиенти в целия Европейски Съюз ", добавяйки, че английски бизнес би трябвало да може да наема гении от Европейския съюз.

" Когато преходът приключи, ние желаеме сред Обединеното кралство и Европейския съюз да има механизми, учредени на съглашения, които да поддържат допустимо най-тесни връзки с Европейски Съюз, като в същото време се поддържат тесни връзки в региона на сигурността, търговията и бизнес ", акцентират министрите.

Хамънд и Фокс зад кулисите са две разнообразни лагери в английския кабинет - съперници и поддръжници.

Изявлението показва единството на редиците на английското държавно управление в навечерието на планувано за втората половина на август третия кръг на първия стадий от договарянията сред Лондон и Брюксел.

Според наличната информация на вестника, държавното управление ще рапортува за готовността на Тереза Мей, да се реши казуса с границата сред Северна Ирландия, (подобно на Споразумението от Шенген).

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР