Великобритания ще напусне Европейския съюз на 31 октомври, независимо от

...
Великобритания ще напусне Европейския съюз на 31 октомври, независимо от
Коментари Харесай

Говорител на британския премиер: Напускаме ЕС на 31 октомври

Великобритания ще напусне Европейския съюз на 31 октомври, без значение от всичко, сподели през днешния ден представител на английския министър-председател Борис Джонсън, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Изявлението му беше в отговор на известия, че държавен консултант е загатнал, че Народното събрание е пропуснал опцията си да спре Брекзит без договорка.

Говорителят сподели, че Англия ще продължи да се стреми към разговор с останалите страни от Европейския съюз в търсене на договорка за Брекзит. По думите му английското държавно управление се надява Европейски Съюз да промени позицията си за защитния механизъм за ирландската граница.

Според в. " Сънди телеграф " Доминик Къмингс - един от архитектите на акцията за излизане от Европейски Съюз на референдума във Англия през 2016 година - е споделил на министрите, че Джонсън може да възнамерява общи избори след 31 октомври, когато е крайният период за Брекзит, в случай че загуби избор на съмнение в Народното събрание.

Попитан дали министър председателят е склонен, че е прекомерно късно да се спре Брекзит без договорка, представителят сподели: " Англия ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври при каквито и да било условия. Няма в случай че или обаче. Трябва да възстановим доверието в нашата народна власт и да осъществим повтаряните обещания на Народното събрание към народа, като излезем от Европейски Съюз на 31 октомври. "

" Политиците не могат да избират кои гласове да почитат. Те дадоха обещание да почитат резултата от референдума и ние би трябвало да създадем това ", съобщи той. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР