Великобритания ще изпрати малък контингент от експертни войски в Ирак,

...
Великобритания ще изпрати малък контингент от експертни войски в Ирак,
Коментари Харесай

Великобритания изпраща още войски в Ирак срещу джихадистите

Великобритания ще изпрати дребен контингент от експертни войски в Ирак, с цел да подкрепи съдружните сили в битката против „ Ислямска държава”, заяви министърът на защитата Майкъл Фалън, предава БГНЕС.
" Ние ускоряваме приноса си в битката против терористичната формация и изпълняваме ролята на Англия като основен състезател в интернационалната коалиция ", сподели той изказване.
Военните ще бъдат ситуирани за шест месеца в провинция Анбар в западната част на страната. Така броят на английските военнослужещи в азиатската страна доближава до 600 души.
Конкретно в тази база има стотици американски служещи, както и иракски и датски войски. Анбар, която граничи със Сирия, Йордания и Саудитска Арабия, от дълго време е цитадела на бунтовниците от „ Ислямска държава”.
По-рано тази седмица иракските държавни сили оповестиха, че са възвърнали граф Тал Афар и покрайнините му в провинция Ниневия, отбелязвайки друга победа против джихадистката група. В момента ислямистите управляват едвам 10% от страната.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР