Великобритания ще изчерпи храната си само за 7 месеца, ако

...
Великобритания ще изчерпи храната си само за 7 месеца, ако
Коментари Харесай

Великобритания остава без храна, ако спре вноса от ЕС

Великобритания ще изчерпи храната си единствено за 7 месеца, в случай че разчита единствено на домашно създадени артикули, предизвести английският Националeн аграрни съюз, представен от Guardian.

Ако страната се храни единствено с английски артикули от 1 януари, ще изчерпи питателните си ресурси на 7 август, настояват от браншовата организация на фермерите, сочейки спад в производството. Според тях самодостатъчността във връзка с храната " е в застой ".

 Англия остава без храна, гориво и медикаменти, в случай че не реализира договорка за Brexit
Англия остава без храна, гориво и медикаменти, в случай че не реализира договорка за Brexit

Страната е изцяло подвластна от европейските артикули, доставяни през Ламанша

Това удостоверяват и данните на държавното управление, съгласно които Англия е произвела едвам 61% от използваната храна през 2017 година, като цифрата е в дълготраен спад.

Предвид идния все по-скоро Brexit, президентът на сдружението Минет Батърс прикани държавното управление да даде приоритет на продоволствената сигурност.

 Англия остава без храна, в случай че не реализира договорка за Brexit
Англия остава без храна, в случай че не реализира договорка за Brexit

Страната е застрашена от незапомнена хранителна рецесия

" Селскостопанският бранш в Обединеното кралство има капацитета да бъде един от най-засегнатите браншове от неприятен Brexit. Сделката за свободна и безпрепятствена търговия с Европейски Съюз и достъпът до надеждна и способена работна мощ за селскостопанските предприятия е от решаващо значение за бъдещето на бранша ", уточни Батърс.

Селскостопанската промишленост във Англия е мощно подвластна от сезонните служащи от Европейски Съюз, а Brexit може да докара до дефицит на работна ръка, предизвестиха земеделците.

 Британските фермери упорстват за европейски служащи и след Brexit
Британските фермери мощно се нуждаят от европейски служащи и след Brexit

Достъпът на жители на Европейски Съюз ще е свободен до края на 2020 година

Националният аграрни съюз признава нуждата от импорт на храна от разнообразни климатични условия, само че максимизирането на храната, която може да бъде създадена на вътрешния пазар, ще " обезпечи на страната доста стопански, обществени и екологични изгоди ".

Земеделските производители в цяла Европа също би трябвало да се борят с извънредно горещото време това лято, което понижи реколтата и провокира финансово напрежение.

 Храните нарастват, а разноските на Острова се подвигат без договорка за Brexit
Храните нарастват, а разноските на Острова се подвигат без договорка за Brexit

Домакинствата ще би трябвало да заплащат с до 500 паунда повече

По-рано този месец английските фермери приканиха за незабавна помощ, която да им помогне да се оправят с " осакатяващия " резултат от горещата вълна на Острова.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР