Великобритания ще екстрадира в САЩ основателя на Уикилийкс Джулиан Асандж,

...
Великобритания ще екстрадира в САЩ основателя на Уикилийкс Джулиан Асандж,
Коментари Харесай

Великобритания ще екстрадира Джулиан Асандж в САЩ

Англия ще екстрадира в Съединени американски щати създателя на " Уикилийкс " Джулиан Асандж, с цел да бъде съден за шпионаж, заяви Франс прес.

Агенцията се базира на изявление на американския държавен секретар Майк Помпео, оповестено през вчерашния ден от еквадорския вестник " Универсо ".

" Вече направихме искане и той ще бъде екстрадиран в Съединени американски щати, където ще бъде съден. Не мога да дам повече информация, само че държавното управление ми е на мнение, че е значимо този човек, основал риск за целия свят и изложил на заплаха американски бойци, да бъде глобен от правораздаването ", съобщи Помпео, който се срещна оня ден с еквадорския президент Ленин Морено при своя аудиенция в Еквадор.

Британският заместник-министър на външните работи Алан Дънкан съобщи преди към една седмица, че Асандж няма да бъде екстрадиран в страната, където може да бъде наказан на гибел, напомня Франс прес.

Американското правораздаване упреква Джулиан Асандж в шпионаж и упорства той да бъде екстрадиран. Съдебното съвещание във Англия, при което ще бъде прегледано американското искане за екстрадиция, е планувано за края на февруари следващата година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР