Великобритания ще достави на Украйна подводни дронове, които могат да

...
Великобритания ще достави на Украйна подводни дронове, които могат да
Коментари Харесай

Ловци на мини: Великобритания дарява на Украйна шест подводни дрона

Великобритания ще достави на Украйна подводни дронове, които могат да разпознават мини. Тези апарати са значими за украинския флот, защото би трябвало да бъдат прочистени от взривни устройства основни пристанища на Черно море, с цел да отплават още кораби със земеделска продукция. 

 

Англия ще подари шест подводни дрона на Украйна, с цел да ѝ помогне да обезврежда съветските мини край крайбрежията си и ще образова украинските бойци да боравят с тях.

Тези " леки, независими устройства са предопределени за потребление в плитки крайбрежни зони, и са способни да работят до 100 метра под морското ниво за разкриване, локализиране и идентифициране на мини (...), тъй че военноморските сили на Украйна да могат да ги обезвреждат ", показва английското министерство на защитата.

 
Това е подводен дрон, който ще ни бъде доста потребен за пречистване на морските зони и локализиране на мини в сериозен регион, покрай Одеска област.
Андрий – чиновник в украинските Военноморски сили

Обучението за първите украински моряци към този момент е почнало, а до месеци то ще бъде преминато от десетки членове на украинския флот.

Военната помощ идва в миг, когато, съгласно английското министерство на защитата, " Русия трансформира храната в оръжие, като унищожава украинското селско стопанство и постанова обсада на пристанищата на страната в Черно море, с цел да предотврати износа ".

 
Те би трябвало да могат бързо да прочистят основния маршрут за корабите от пристанищата си. Това е доста значимо, тъй като има голям напън – световен напън – да стартират износа на това, което може да се назова планина от зърно в Украйна. Зърнените култури би трябвало да стартират да се придвижват.
лорд адмирал Алън Уест – някогашен морски лорд на английските ВМС 

Въпреки че няколко кораба, пренасящи зърно, съумяха да изоставен Украйна според изискванията на съглашение, контрактувано с посредничеството на Организация на обединените нации, тези интервенции " остават лимитирани от подводни мини, оставени от съветските сили по крайбрежието " на страната, твърди Лондон.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР