Великобритания ще даде приоритет на борбата срещу глобалното затопляне през

...
Великобритания ще даде приоритет на борбата срещу глобалното затопляне през
Коментари Харесай

Климатът e приоритет №1 за Великобритания през 2020

Англия ще даде приоритет на битката против световното стопляне през 2020 година , съобщи водещият лондонски посланик в региона на климата пред Агенция Франс Прес, откакто съкрушителната победа на премиера Борис Джонсън направи Brexit съвсем сигурен идната година.

" Премиерът приказва за нашия юридически ангажимент за неутралитет на CO2 нощес ", съобщи Клеър О'Нийл, представителят на срещата на върха COP26, която се организира в Глазгоу през ноември.

" Това ще бъде световният ни приоритет номер едно през идната година. "

След повече от три години политически разногласия за развода на Англия с Европейския съюз, Джонсън се закле в своята победна тирада да " постави завършек на всички тези нелепости " и " да завърши Brexit в точния момент до 31 януари, без „ в случай че " и „ обаче “.

Потенциалното одобрение през идващия месец на съглашението за бракоразвод сред Европейски Съюз и Обединеното кралство ще приключи първия стадий от процеса на Брекзит.

Англия ще бъде хазаин на основна среща на върха за климата, предопределена да завърши проекта на нациите за ограничение на световното стопляне. -->

В момента страните в Мадрид договарят правилото на Парижкото съглашение от 2015 година, което има за цел да ограничи световните покачвания на температурата до под 2 градуса по Целзий. Тази забележителна договорка стана допустима единствено след повече от година дипломация от страна на домакина Франция, която направи климата през 2015 година приоритет номер едно.

На въпрос дали Англия ще даде приоритет на договарянията за климата даже по време на договарянията за Brexit, О'Нийл отговори, че е " 100 % уверена ", че страната ще направи това.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР