Великобритания ще бъде засегната от недостиг на гориво, храни и

...
Великобритания ще бъде засегната от недостиг на гориво, храни и
Коментари Харесай

Британският посланик Ема Хопкинс: Ние искаме българите да останат във Великобритания


Англия ще бъде наранена от " дефицит на гориво, храни и медикаменти, в случай че напусне Европейския съюз без съглашение, а също по този начин е застрашена от нарушение на работата на пристанищата и твърда граница с Ирландия ". Това демонстрират документи на английското държавно управление /т.нар. „ Операция Yellowhammer “/, огласен в неделя от „ Сънди таймс “.

Нейно превъзходителство Ема Хопкинс, дипломат на Англия у нас от 2015 година, разяснява пред БНР прогнозите, оповестени в изданието, които приказват за забавяния на трафика под Ла Манша поради митнически инспекции, връщане на твърдата граница сред Северна Ирландия и Ирландия, повишаване на медикаментите, горивата и така нататък

„ Това, което рапортува " Сънди таймс ", отразява сегашната, настоящата работа на английското държавно управление по въпроса за съглашението и би трябвало да ви кажа, че доста деликатно и точно се преглеждат всички аспекти, освен на търговията, само че и на всичко останало, с цел да сме сигурни, че действаме по метод, който може да бъде предсказуем. Естествено, че никой не знае тъкмо какви условия ще се появят, само че ние бихме желали да предотвратим всеки вероятен неприятен резултат, тъй като фактически това, което е належащо, е да консултираме и бизнеса, и хората за това по какъв начин да работят. Освен това е належащо едно вторично законодателство, което да обвие в вярна рамка всичко, което ще се прави “.

Посланик Хопкинс не чака поврат по тематиката „ Брекзит “ поради изследването на в. " Индипендънт ", че единствено 34% желаят министър председателят Джонсън да реализира Брекзит без съглашение на 31 октомври, а 49% го приканват или да отсрочи, или напълно да анулира Брекзит, или да организира нов референдум по тематиката:

„ Нашето държавно управление, което в този момент е ръководено от Борис Джонсън, доста ясно акцентира, че на 31 октомври ние напущаме, излизаме от Европейския съюз със или без договорка. Естествено, че е за предпочитане да го напуснем със договорка, само че считаме, че това е един въпрос, който трае към този момент много дълго време “.

На 23 юли се навършиха 140 години дипломатически връзки сред България и Англия. На въпрос дали дипломатическата история ще има значение за това какво ще се случи с правата на българските жители във Англия след Брекзит, дипломат Хопкинс разяснява:

„ Наистина имаме задълбочени и доста богати връзки. С наслаждение декларирам, че можем да допринесем за тяхното за подсилване, затвърждаване, задълбочаване и обогатяване, без значение от това дали сме в Брюксел или не. Ние желаеме българите да останат и доста съществено държим на това. В момента се работи върху една скица, съгласно която всички българи, които са се възползвали от тази скица за метода на оставане, могат да не престават да употребяват ситуацията. Искаме българите да дойдат, тъй като всяка година доста от тях, които идват, имат някакъв принос. Бихме желали тази наклонност да продължи и през 2020-2021 година Работим доста съществено с българските си сътрудници (за правата на английските жители у нас - б.р.) и те вкараха едно законодателство, по силата на което английските жители могат да се радват на същите права и същото състояние. Ние сме доста удовлетворени, тъй като това е едно взаимно съглашение на огледални връзки “, съобщи още н. прочие Ема Хопкинс.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР