Великобритания ще бъде домакин на глобална среща на върха за

...
Великобритания ще бъде домакин на глобална среща на върха за
Коментари Харесай

Лондон организира глобална среща за изкуствения интелект

Англия ще бъде хазаин на световна среща на върха за сигурността на изкуствения разсъдък по-късно тази година, предава Ройтерс. Междувременно , министър председателят Риши Сунак и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще обсъдят технологията по време на срещата им в четвъртък, заяви английското държавно управление.

Срещата на върха ще се концентрира върху рисковете, свързани с изкуствения разсъдък, в това число в региона на граничните системи, и ще разисква благоприятни условия за смекчаването им посредством интернационалните съдействия, заяви държавното управление на Обединеното кралство. Датата на събитието не е посочена.

Байдън и Сунак, които ще се срещнат за четвърти път през последните няколко месеца, ще работят върху координиране на своите подходи в отношение на сериозните нововъзникващи технологии за укрепване на икономическата сигурност, показаха представители на английското и американското държавни управления.

Американската софтуерна компания Palantir Technologies, която към този момент има над 800 чиновници във Англия, също ще разгласи проектите си да откри своя нов европейски център за развиване на изкуствения разсъдък в Обединеното кралство, добави английското държавно управление.

Сунак възнамерява широкообхватни полемики с Байдън по отношение на връзките сред Обединеното кралство и Съединени американски щати и по какъв начин двете страни могат да работят дружно за подсилване на своите стопански системи и усилване на техните взаимни лидерски позиции в региона на бъдещите технологии, уточни държавното управление.

Регулаторите в международен мащаб се борят да изготвят правила, регулиращи потреблението на генеративен изкуствен интелект, който може да основава текст и изображения, чието влияние последователите съпоставят с появяването на интернет.
 Европейски Съюз желае Гугъл и Фейсбук да етикетират наличие, генерирано от изкуствен интелект
Европейски Съюз желае Гугъл и Фейсбук да етикетират наличие, генерирано от изкуствен интелект

Борба с подправените новини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР