Великобритания се сбогува с принц Филип. Съпругът на кралица Елизабет

...
Великобритания се сбогува с принц Филип. Съпругът на кралица Елизабет
Коментари Харесай

Светът изпраща принц Филип

Великобритания се сбогува с принц Филип. Съпругът на кралица Елизабет Втора умря предходната седмица на 99-годишна възраст. Заради пандемията той ще бъде изпратен в стеснен фамилен кръг, единствено 4 дни преди рождения на кралицата, която навършва 95 години на 21 април. Траурната върволица ще се организира в замъка " Уиндзор ".

Първоначално тялото на принца беше положено в кралската изложба, където са заровени и други монарси. След като кралица Елизабет Втора си отиде от този свят, тленните остатъци на Филип ще бъдат преместени в галерията с нейното семейство. Заради ковид жителите са призовани да не се събират пред " Уиндзор ", а да гледат церемонията по малкия екран. Летище „ Хийтроу”, което се намира наоколо, ще спре работа за 5 минути в часа, когато бъде оповестена минута безмълвие в памет на принц Филип.

Принц Чарлз, принц Андрю, принц Едуард и принцеса Ана, дружно с принц Уилям, принц Хари и синът на принцеса Ана - Питър Филипс, следват катафалката " Ленд роувър " в процесията до параклиса " Сейнт Джордж ".

На службата всички ще носят защитни маски и ще съблюдават обществена отдалеченост. Опечалените няма да носят военни униформи, както реши самата кралицата. Говорител на Бъкингамския замък акцентира, че организацията за погребението е съобразена с държавните ограничения за ограничение на пандемията, само че детайлите по церемонията съответстват изцяло с желанието на принц Филип, изразено приживе. На службата ще бъдат припомнени и почетени военните заслуги и персонални достижения на херцога на Единбург.

На погребението участват още Камила, херцогинята на Корноул, Катрин, херцогиня на Кембридж, всички останали внуци на херцога и съпрузите им, децата на принцеса Маргарет, починалата сестра на кралицата, Бернхард, принц на Баден, Донатус, принц на Хесе и принц Филип на Хоенлое-Лангенбург. Графиня Маунтбатън на Бирма, най-близката другарка на принц Филип, също ще е измежду опечалените на погребението. Графинята, на 67 години, е брачна половинка на граф Маунтбатън, внук на граф Луис Маунтбатън - чичо и наставник на принц Филип.
Паметта му ще бъде почетена от доста хора на дребния остров Тана. Оказва се, че локалното население уважава брачна половинка на кралицата като господ. Той е посетил острова през 1974 година и от този момент локалните го считат за провидение. Днес те насочат молебствия, с цел да може душата му да се принесе там. В страната има легенда, че принцът е техен родственик, а кожата му е избеляла, откакто се е търкулнал по коралов риф.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР