Великобритания се олюлява на ръба на стръмна скала. Очертаващата се

...
Великобритания се олюлява на ръба на стръмна скала. Очертаващата се
Коментари Харесай

Британците трупат злато преди решаващия вот за Brexit

Великобритания се олюлява на ръба на стръмна канара. Очертаващата се загуба на премиера Тереза Мей в решаващия избор за формата на Brexit основава спомагателна неустановеност в английското общество, тласкайки все по-уверено Острова към овакантяване на Европейски Съюз без договорка.

 



 

Междувременно британците подценяват паунда и се насочват към обичайно леговище за запазване на стойност в сложни времена: златото. Те бързат да вложат парите си в благородния метал на фона на нестабилния пазар, написа Quartz.

" Има доста увеличение на търсенето на злато този месец и в края на предходната година, наклонност, която без подозрение значително се дължи на стресенията към Brexit последвалата неустойчивост на пазара ", споделя отговорникът за благородните метали в Кралския монетен двор Крис Ха

Продажбите на злато първо се усилват през декември, когато Мей разгласи, че ще отсрочи основното гласоподаване. Приблизително по същото време търговец на злато в Дъблин, заяви за " огромен скок в търсенето " от клиенти в Северна Ирландия, които чакат срив на паунда.

Merrion Vaults оповестяват пред Sky News, че клиентите им в Северна Ирландия нарастват със 70% през годината, като доста от тях купуват към един кг едновременно.

Приходите от продажби на Кралския монетен двор скочиха със 73% на годишна база през януари, а Хауърд чака още повече английски клиенти да търсят злато в идните несигурни месеци.

По този метод обаче те се опълчват на световна наклонност: цените на златото през декември бяха най-ниските си от август 2017 година, защото вложителите желаеха да вложат средствата си на друго място.

 

money.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР