Великобритания се очаква да посрещне рекордните близо 40 милиона чуждестранни

...
Великобритания се очаква да посрещне рекордните близо 40 милиона чуждестранни
Коментари Харесай

Великобритания очаква нов рекорд в туризма

Великобритания се чака да посрещне рекордните близо 40 милиона задгранични туристи през 2017 г. благодарение на слабата английска лира, предвижда националната туристическа организация ВизитБритан (VisitBritain), представена от Франс прес.

Агенцията предвижда в официално съобщение, че тази година задграничните гости в Обединеното кралство ще отбележат нарастване от 6 на 100 до общо 39,7 милиона.

Оценката се основава на положителните данни за първите шест месеца на годината, когато броят на посетителите е повишен с 8 на 100.

Очаква се и доста повишаване на разноските на задграничните туристи - с 14 на 100 на годишна основа до 25,7 милиарда английски лири (28,7 милиарда евро) за цялата 2017 година

" Председателят на Британската туристическа работа Стив Риджуей е на мнение, че поевтиняването на лирата с 16 на 100 е направил Англия по-привлекателна, само че по едно и също време с това се е отразил отрицателно на бюджетите за рекламиране на страната в чужбина ", се отбелязва в известието.

Туристическата активност в Обединеното кралство, в центъра на която непроменяемо е Лондон, регистрира връх след връх през последните години, подкрепяна от забележителните старания на държавното управление и експертите от бранша. Англия като дестинация получи подтик и след олимпийските игри в Лондон през 2012 година.

От една година отслабването на английската лира в вероятността на Брекзита, по-специално по отношение на $ и еврото, разрешава на задграничните туристи да има по-голяма покупателна дарба. Според туристическата организация английският туризъм се възползва и от наклонността напоследък британците да прекарват по-дълги ваканции в родината си, частично заради обезценяването на лирата, което прави по-скъпи пътуванията им в чужбина.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР