Великобритания се готви усилено за излизане от Европейския съюз без

...
Великобритания се готви усилено за излизане от Европейския съюз без
Коментари Харесай

Великобритания ускорява подготовката за Brexit без сделка

Великобритания се готви интензивно за излизане от Европейския съюз без договорка и ще е подготвена да излезе от общността с или без съглашение на 31 октомври, съобщи външният министър на Обединеното кралство Доминик Рааб, съобщи Българска телеграфна агенция.
Рааб, който е открит последовател на Brexit, сподели, че "недемократичният " по думите му "предпазен механизъм " за отбягване на твърда граница сред английската провинция Северна Ирландия и Република Ирландия би трябвало да отпадне от съглашението за овакантяване.
"Искаме добра договорка с сътрудниците и приятелите от Европейски Съюз, само че това би трябвало да включва анулацията на недемократичния защитен механизъм ", сподели министър Рааб по Би Би Си. "Това, което министър-председателят разпореди, а кабинетът одобри, е усилване на тези мерки ".
В неделя стана ясно, че държавното управление в Лондон позволява, че Европейски Съюз няма да предоговори договорката за Brexit, подписана с Тереза Мей, на която наследникът й Борис Джонсън се опълчва. Затова те ускоряват подготовката за овакантяване на блока без съглашение.
Консервативният народен представител Оливър Летуин, който е срещу излизане без договорка, сподели по радио Би Би Си, че законодателите ще се опитат да спрат Brexit без съглашение, само че не е ясно дали Народното събрание ще може да осуети подобен сюжет.
"Приемам, че може да не сме в положение да предотвратим Brexit без договорка ", сподели Летуин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР