Великобритания се готви усилено за излизане от Европейския съюз без

...
Великобритания се готви усилено за излизане от Европейския съюз без
Коментари Харесай

Доминик Рааб: Великобритания ускорява подготовката за Брекзит без сделка

Великобритания се готви интензивно за излизане от Европейския съюз без договорка и ще е подготвена да излезе от общността с или без съглашение на 31 октомври, съобщи през днешния ден външният министър на Обединеното кралство Доминик Рааб, представен от Ройтерс.

Рааб, който е открит последовател на Брекзит, сподели, че " недемократичният " по думите му " защитен механизъм " за отбягване на твърда граница сред английската провинция Северна Ирландия и Република Ирландия би трябвало да отпадне от съглашението за овакантяване, предава Българска телеграфна агенция.

" Искаме добра договорка с сътрудниците и приятелите от Европейски Съюз, само че това би трябвало да включва анулацията на недемократичния защитен механизъм ", сподели министър Рааб по Би Би Си. " Това, което министър-председателят разпореди, а кабинетът одобри, е усилване на тези мерки ".

Министрите споделиха през вчерашния ден, че държавното управление позволява, че Европейски Съюз няма да предоговори договорката за Брекзит, подписана с предходната министър-председателка Тереза Мей, на която обаче наследникът й Борис Джонсън се опълчва. Затова те ускоряват подготовката за овакантяване на блока без съглашение.

Консервативният народен представител Оливър Летуин, който е срещу излизане без договорка, сподели по радио Би Би Си, че законодателите ще се опитат да спрат Брекзит без съглашение, само че не е ясно дали Народното събрание ще може да осуети подобен сюжет.

" Приемам, че може да не сме в положение да предотвратим Брекзит без договорка ", сподели Летуин. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР