Великобритания се готви да ваксинира и нелегални имигранти в страната,

...
Великобритания се готви да ваксинира и нелегални имигранти в страната,
Коментари Харесай

Великобритания ще ваксинира и нелегални имигранти

Великобритания се готви да имунизира и незаконни имигранти в страната, с цел да се опита да реализира стаден имунитет против. Те ще бъдат насърчени да се записват при персонален доктор за инжектиране с заричане, че няма да бъдат преследвани по-късно от вътрешното министерство, разкриха английски медии, представени от.
Смята се, че става въпрос за 1,3 млн. души, които са с изтекли визи или пък чакат статут за непрекъснато престояване. Зам.-министърът по имунизацията Надим Захауи прикани хората да продължат да вземат своите дози макар огласени резултати от изследване, което сподели, че имунизацията на “АстраЗенека ” обезпечава минимална отбрана против южноафриканската разновидност на вируса. Той увери, че тя е задоволително ефикасна против преобладаващите разновидности във Англия.
 Близо половината учители са склонни да си слагат ваксина против ковид Близо половината учители са склонни да си слагат ваксина против ковид
Ново изследване на синдикатите демонстрира, че над 42% от преподавателите и личния състав са склонни да си слагат ваксина против COVID-19, пред...
Властите започнаха всеобщи проби от врата на врата в няколко обитаеми места, откакто стана ясно, че в тях е засечена разновидността от Южна Африка у хора, които нямат връзка с интернационалните пътувания. До момента са открити 147 такива случаи, само че учени, съветващи английското държавно управление за епидемията, позволяват, че същинският им брой евентуално е от 10 до 20 пъти по-висок, което може да наложи страната още дълго да остане блокирана, с цел да се защищити от този по-заразен вид на вируса. Ако той се популяризира прекомерно доста, ще значи, че даже при високи равнища на имунизация със сегашните ваксини ще има доста хора, които евентуално могат да се заразят и да предадат вируса на други, изясни пред Би Би Си професорът по инфекциозни заболявания Майк Тилдесли.
Междувременно проф. Сара Гилбърт от университета в Оксфорд, основал имунизацията дружно с “АстраЗенека ”, увери, че към този момент създават нейна трансформация, която да се оправя и с южноафриканската разновидност, и чакат тя да е подготвена за приложимост през есента. До момента Англия е ваксинирала с първа доза над 12 млн. от общо 67 млн. души население, като с изключение на продукта на “АстраЗенека ” употребява и този на “Пфайзер ”. Дала е позволение и за имунизацията на “Модерна ”, само че към момента не е получила доставки от нея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР