Великобритания рискува да последва ръста в неравенството, който се вижда

...
Великобритания рискува да последва ръста в неравенството, който се вижда
Коментари Харесай

Нобелов лауреат предупреди Великобритания, че настига САЩ по неравенство

Англия рискува да последва растежа в неравенството, който се вижда в Съединени американски щати , което може да отслаби демокрацията. Това предизвести Нобеловият лауреат по стопанска система Ангъс Дийтън при започването на огромен обзор на разликите в приходите, образованието и здравето във Англия, оповестява " Ройтерс ".

Дийтън разяснява, че Англия може да последва Съединени американски щати, където заплатите на мъжете, които не са приключили лицей, не са се повишавали в продължение на десетилетия, което способства за спад в продължителността на живота през последните три години, нещо, което не се е случвало към този момент век.

Въпреки че ситуацията във Англия е по-малко остро, страната претърпя десетилетие на стагниращи заплати и признаци за увеличение на смъртните случаи от самоубийства и корист с опиати и алкохол измежду хората на междинна възраст.

Недоволството от плоския понижаващия се стандарт на живот беше възприето като фактор за решението на английските гласоподаватели през 2016 година да излизане от Европейския съюз. Тереза Мей, когато тя стана министър председател скоро по-късно, даде обещание да помогне на фамилиите с ниски до междинни приходи.

" Смятам, че обогатяването на хората е нещо положително, изключително когато носи разцвет на другите ", акцентира Дийтън, който завоюва Нобелова премия за стопанска система през 2015 година за работата, благосъстоянието и потреблението.

" Ала другият тип благосъстояние, " взимане " вместо " правене ", търсене на лихва, а не основаване, обогатяването на неколцина за сметка на останалите, освобождение на свободните пазари, е насмешка с демокрацията ", акцентира специалистът, допълвайки: " В този свят неравенството и мизерията са интимни другарчета. "

Той съобщи, че Англия би трябвало да подсигурява, че трудещите се не губят, тъй като корпоративното ръководство е основано в интерес на акционерите, подкрепено от намаляването на броя на служащите в синдикатите.

Институтът за фискални проучвания, мозъчен концерн, под чието управление ще бъде изработен 5-годишния обзор, отпред със 73-годишния Дийтън, сподели, че Англия има най-лошото неравноправие във връзка с приходите като се изключи Съединени американски щати измежду огромните стопански системи.

Неравенството в общия чист приход на семействата обаче се е трансформирало малко, откакто внезапно се увеличи през 1980-те години, посредством значително на данъчните заеми, които се пробват да подкрепят хората с по-ниски приходи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР