Великобритания рискува да излезе без сделка от Европейския съюз, защото

...
Великобритания рискува да излезе без сделка от Европейския съюз, защото
Коментари Харесай

Брюксел: Великобритания рискува да излезе без сделка от ЕС

Великобритания рискува да излезе без договорка от Европейския съюз, тъй като Лондон не може да реши какво желае, предизвести върховен договарящ от страна на Европейски Съюз.
В едни от най-твърдите си забележки досега, Сабине Веянд, заместител на Мишел Барние, основният договарящ за Брекзит от Европейски Съюз, разкритикува държането на премиера Тереза ​​Мей при диалозите за бракоразвод.
" Има доста действителен риск от срив. Не по план, а заради случайност, " сподели Веянд пред експертна публика, поканена от мозъчния концерн Център за европейска политика.
Веянд се оплака, че Мей е държала на мрачно своя кабинет и депутатив продължение на 18 месеца интензивни договаряния. В резултат на това, твърди Веянд, доста депутати в Уестминстър бяха сюрпризирани от наличието на съглашението за отдръпване, подписано с водачите на Европейски Съюз през ноември - и го отхвърлиха.
Сега Мей се стреми да усъвършенства съглашението и паралелната политическа декларация за бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия с вярата да завоюва със забавяне поддръжката на страната.
Но вероятността за Деня на Брекзит, 29 март, без да се стигне до съглашение, става все по-вероятна.
" Крахът е единственият сюжет, който не изисква от никого да подхваща каквито и да било дейности или решения, и по тази причина рискът от срив е толкоз висок, " сподели Веянд.
Във вторник английските депутати ще гласоподават по редица промени, които биха могли да принудят Мей да изиска или закъснение на датата на Брекзит или преразглеждане на съглашението за отдръпване.
" Сриването е единственият сюжет, който не изисква от никого да подхваща каквито и да било дейности или решения, и по тази причина рискът от срив е толкоз висок, " сподели Веянд.
Във вторник английските депутати ще гласоподават по редица промени, които биха могли да принудят Мей да изиска или закъснение на датата на Брекзит, или преразглеждане на съглашението за отдръпване.
Но Веянд предизвести, че договарянията са завършили.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР