Великобритания регистрира нов рекорден ръст на смъртните случаи за едно

...
Великобритания регистрира нов рекорден ръст на смъртните случаи за едно
Коментари Харесай

Пандемията взе рекорден брой жертви във Великобритания, в Италия намаляват

Англия записва нов рекорден растеж на смъртните случаи за едно денонощие - 938, с което броят на умрелите в страната към този момент е над 7000 души. В същото време от Италия идват окуражителни данни за развиването на болестта.

За следващ ден в Италия - страната с най-вече смъртни случаи от Covid- 19, оповестява за понижение на броя на умрелите. Здравните управляващи оповестиха за 542 жертви на вируса през последното денонощие.

Междувременно Франция разгласи, че ще удължи периода на карантината поради пандемията от ковид, която към този момент е до 15 април. За разлика от Париж обаче други европейски страни считат да облекчат ограниченията против Covid-19.

От средата на месец май Австрия възнамерява да отслаби някои ограничавания в туризма. Очаква се образователните занятия в страната да бъдат възобновени на 18 май.

Швейцария разгласи, че последователно ще стартира да облекчава ограниченията, които включват граничен надзор, затваряне на учебни заведения и възбрана за събиране на хора.

В същото време в отчет благотворителна организация Оксфам предизвестява, че рецесията с Covid-19 може да тласне към беднотия към половин милиард души в света.

От своя страна ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус отхвърли рецензиите на президента на Съединените щати Доналд Тръмп, че към Организацията е прекомерно близка с Китай.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР