Великобритания регистрира най-големия ръст на чуждестранни работници от началото на

...
Великобритания регистрира най-големия ръст на чуждестранни работници от началото на
Коментари Харесай

Ръст на чуждестранните работници на Острова, но от страни извън ЕС


Англия записва най-големия растеж на задгранични служащи от началото на пандемията. Последните данни на Службата за национална статистика демонстрират, че те са с 223 хиляди повече за година, на са най-вече от страни отвън Евросъюза.

С Брекзит настъпи краят на свободното напредване на българи към Англия. Сега за това са нужни скъпи визи, които работодателите би трябвало да обезпечават, а процесът е муден и сложен. Данните демонстрират, че едвам 43 000 жители на Европейския съюз са получили виза за работа през 2021. Много дребна част от тях са наши сънародници.

Промяната след Брекзит слага мигрантите от Европейски Съюз при едни и същи условия с тези от останалата част на света, само че провокира недоволства от работодатели, които срещат усложнения при намирането на дипломиран личен състав.

„ Англия има голяма потребност от работна ръка в строителството и в ИТ бранша, както и в областта на услугите, което прави намирането на личен състав доста по-трудно поради трудностите, които би трябвало да бъдат прескочени за приемане на виза за хората от Съюза. Изпитваме усложнения с намирането на работна ръка във всички браншове тъй като не можем да разчитаме на работна ръка от Европейския съюз. Тези компликации водят и до този растеж “, споделя Крис Харви, експерт по набиране на личен състав.

Изискването за обезпечена минимална заплата затруднява наемането на служащи за места, на които се заплащат по-малко от 25 600 паунда или към 60 хиляди лева годишно, каквото е условието за приемане на работна виза, с цел да имаш право да работиш на Острова.

Хотелиерството е изгубило 98 000 служащи, а услугите за поддръжка, в това число разчистване и поддръжка, са намалели с 64 000 служащи от Съюза.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР