Великобритания регистрира най-големия брой нови случаи на коронавирус за едно

...
Великобритания регистрира най-големия брой нови случаи на коронавирус за едно
Коментари Харесай

Великобритания с най-голям брой нови случаи на Covid oт януари насам

Англия записва най-големия брой нови случаи на ковид за едно денонощие от януари - над 58 хиляди, заяви Франс прес.

Епидемичната конюнктура в страната " е мотив за надълбоко безпокойствие ", сподели министърът по въпросите на жилищното строителство, общностите и локалното самоуправление Майкъл Гоув след спешно съвещание нощес.

Гоув акцентира, че новите инфектирани във Англия през вчерашния ден са най-вече от 9 януари. При това случаите на новия вид на ковид Омикрон в Англия се удвояват на всеки два-три дни, а в Шотландия може би нарастват още по-бързо, добави той.

Вече близо една трета от случаите в столицата Лондон са на Омикрон - засечен в страната единствено преди две седмици, обърна внимание английският министър. Той предизвести, че даже за имунизираните против коронавирус има риск да попаднат в болница.

За да бъде овладяно разпространяването на Омикрон във Англия, министър председателят Борис Джонсън разгласи в сряда стягане на някои ограничения - от понеделник тези, които имат опция, се връщат на отдалечена работа, а за някои огромни събития още веднъж ще се изисква коронавирус документ.

През юли всички ограничавания поради ковид бяха анулирани във Англия - една от страните с най-напреднала имунизационна акция. Оттогава обаче броят на новите инфектирани още веднъж пое нагоре, този на умрелите - също, само че с по-малко.

С над 146 хиляди смъртни случая, Англия е на второ място в мрачната статистика в Европа след Русия. 120 индивида, дали позитивна проба за ковид през последните 28 дни, са умряли в страната за миналите 24 часа.

Потвърдените случаи на ковид във Англия, с население от 67 милиона души, са общо над 10,7 милиона. Страната е на четвърто място в света по този индикатор след Съединените щати, Индия и Бразилия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР