Великобритания реагира гневно на съобщение на американския президент Доналд Тръмп

...
Великобритания реагира гневно на съобщение на американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Лондон захапа Тръмп: Никой не иска здравна система с 28 милиона неосигурени

Великобритания реагира яростно на известие на американския президент Доналд Тръмп в " Туитър ", който нападна английската здравна система, оповестява Агенция Франс Прес.

Според организацията това е още един удар по към този момент обтегнатите американско-британски връзки, който слага под подозрение дали Тръмп ще направи публична аудиенция на Острова тази година .

 Тръмп назова топ демократ измамник
Тръмп назова топ демократ измамник

Тръмп упрекна Шиф, че нелегално е позволил приключване на конфиденциална информация

Тръмп написа в обществената мрежа, че демократите упорстват за универсална здравна система , наблягайки, че английското опазване на здравето е разрушено и не работи.

" Демократите натискат за универсално опазване на здравето, до момента в който хиляди хора участваха в марш във Англия, тъй като тяхната система е разрушена и не работи ", написа Тръмп в " Туитър " и добави, че демократите желаят огромно нарастване на налозите за неприятно и общо опазване на здравето.

В събота хиляди хора участваха в проява в Лондон в поддръжка на финансираната от страната Национална здравна работа.

Възможно пояснение на отправената от Тръмп рецензия е появяването на английския евроскептик Найджъл Фараж, персонален другар на американския водач, пред Fox News по-рано през днешния ден, където приказва за английското опазване на здравето.

Британският здравен министър Джереми Хънт разкритикува коментара на президента на Съединени американски щати.

" Вероятно не съм склонен с настояванията, отправени на този марш, само че НИКОЙ от тях не желае да живее в система, където 28 милиона души нямат обезпечаване ", акцентира министърът.

Националната здравна работа може да има проблеми, само че аз съм горделив, че съм от страната, която е измислила универсалното обезпечаване - където всички получават помощ, без значение от размера на банковия им баланс, продължи Хънт.

Според водача на Лейбъристката партия Джереми Корбин " опазването на здравето е човешко право ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР