Великобритания публикува днес нови съвети към компаниите и гражданите за

...
Великобритания публикува днес нови съвети към компаниите и гражданите за
Коментари Харесай

Британското правителство публикува съвети към бизнеса и гражданите при Брекзит без сделка

Великобритания разгласява през днешния ден нови препоръки към фирмите и жителите за измененията, предстоящи при овакантяване на Европейски Съюз без договорка, които ще обиден всичко - от роуминг такси до автомобилни стандарти, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Нови сигнали от Брюксел ускориха очакванията, че Обединеното кралство и Европейски Съюз ще съумеят да договорят и одобрят нужното съглашение за " развода си " преди 29 март 2019 година, когато Англия би трябвало да напусне блока, въпреки страните да остават разграничени по към 20 % от въпросите.

Мнозина бизнес водачи и вложители обаче се притесняват, че политиците могат да не реализиран единодушие. При сходен сюжет за петата по величина стопанска система в света може да се стигне до намаляване на Запада, разтърсвания на финансовите пазари и нарушение на търговията.

Лондон форсира създаването на проекти за дейности при Брекзит без договорка и през днешния ден разгласява 28 механически бележки, обхващащи вероятните последствия в редица области, в това число нефт и газ, екологични стандарти и отбрана на персоналните данни.

Обхванати са " рутинни " въпроси като шофирането в Европейски Съюз и пътуването до Евросъюза с английски паспорт.

Според държавното управление на английските водачи може да им се наложи да получат интернационално позволение, с цел да карат по европейските пътища, защото шофьорските им книжки към този момент няма да бъдат годни в блока. Шофьорските книжки на европейските жители обаче ще важат в Обединеното кралство.

Британците са изправени също пред вероятността да заплащат повече, с цел да употребяват мобилните си телефони в Европейски Съюз, защото рестриктивните мерки върху таксите за роуминг на данни може би към този момент няма да се ползват. Британското държавно управление обаче ще създаде законодателство за ограничение на месечните сметки до 45 английски лири.

Лондон още веднъж ще стартира да издава английски сини паспорти в края на 2019 година. За да пътуват в Европейски Съюз, английските жители ще би трябвало да се уверят, че паспортите им са издадени през последните 10 години и са годни най-малко още три месеца.

Британското държавно управление също така повече няма да взе участие в разработки по европейската навигационна система " Галилео ".

Засега ирландските жители ще имат право да влизат и остават на английска територия, а по границата сред Ирландия и Англия няма да се прави обикновен имиграционен надзор.

Британските организации ще би трябвало да подсигуряват, че ще могат да продължат да получават персонални данни за клиентите си в Европейски Съюз.

Миналия месец английските управляващи разгласиха първите 25 от общо 80 механически бележки, които дадоха детайлности за предстоящите промени в митата, финансовите услуги, държавната помощ и медикаментите, в случай че Англия излезе от Европейски Съюз без договорка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР