Великобритания публикува детайли за налагането на санкции срещу седем лица,

...
Великобритания публикува детайли за налагането на санкции срещу седем лица,
Коментари Харесай

Великобритания санкционира 7 руснаци за отравянето на Навални

Великобритания разгласява елементи за налагането на наказания против седем лица, които са считани за оперативни чиновници на съветското разузнаване, обвинени за отравянето на Алексей Навални, съобщи „ Ройтерс “.

Опозиционерът отпътува за Германия за лекуване, откакто бе токсичен в Сибир на 20 август предходната година с вещество, което западни специалисти дефинираха като невропаралитичен сътрудник. Москва отхвърли тези констатации и по-рано тази седмица упрекна Запада в клеветническа акция.

Навални се възвърне и в средата на януари се върна назад в страната си, като още на летището бе задържан, а по-късно и вкаран пандиза за нарушавания по условна присъда.

Актуализирана версия на английския лист със наказания, оповестена на държавния уеб страница на първата годишнина от отравянето на рецензия на Кремъл, включва нови седем имена и аргументация за заледяване на активите им.

В документа са изброени Алексей Александров, Алексей Седов, Владимир Богданов, Владимир Паняев, Иван Осипов, Кирил Василиев, Станислав Макшаков.

„ Александров е бил действен чиновник на криминалистическото звено, намиращо се в Томск, където е бил токсичен Навални “, написа в листата със наказания.

„ Доказателствата, в това число телефонни и пътни записи, демонстрират, че Алексей Александров е бил един от оперативните служащи, забъркани в потреблението на химическо оръжие при опита за ликвидиране на съветския опозиционен водач Алексей Навални по време на визитата му в Сибир през август 2020 година “, показват още английските управляващи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР