Великобритания привика посланика на Китай след критика по адрес на

...
Великобритания привика посланика на Китай след критика по адрес на
Коментари Харесай

Великобритания привика китайския посланик за Хонконг

Великобритания привика посланика на Китай след рецензия по адрес на външния министър на Обединеното кралство Джереми Хънт поради английската поддръжка за протестиращите в Хонконг, написа " Дейли телеграф ".

Китай разкритикува Англия по отношение на предизвестието на английския министър на външните работи Джереми Хънт, че Пекин би трябвало да извърши уговорките си за отбрана на свободите в Хонконг или ще се изправи пред съществени последствия. Пекин изпрати протестна нота на Англия поради мненията.
 Спокойствието се завръща в Хонконг след конфликтите в Народното събрание
Спокойствието се завръща в Хонконг след конфликтите в Народното събрание

Пътищата в центъра на града към този момент са разчистени

Най-малко 1 милион поданици на Хонконг взеха присъединяване в последните митинги, които сковаха града. Демонстрациите са провокирани във връзка със законопроект за изгонване на поданици на града в Китай. Правителството на Хонконг се съгласи да отсрочи приемането на закона за неопределен срок, само че протестните демонстрации не престават. Управителят на региона Кари Лам е изправена пред продължаващи апели да подаде оставка.
 Китай скастри митингите в Хонконг като
Китай скастри митингите в Хонконг като " изцяло неприемливи "

" Стъпкаха върховенството на закона и накърниха обществения ред в Хонконг "

В понеделник, на 22-годишнината от предаването на Хонконг от страна на Англия на Китай, стотици протестиращи нахлуха в законодателния орган и изрисуваха с графити стените.

Англия съобщи Хонконг под китайско ръководство през 1997 година под формулата " една страна, две системи ", която разрешава свободи, невиждани в континентален Китай.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР