Великобритания прие закон, според който нетните емисии на парникови газове

...
Великобритания прие закон, според който нетните емисии на парникови газове
Коментари Харесай

Великобритания прие закон за намаляване на парниковите емисии до нула през 2050

Великобритания одобри закон, съгласно който чистите излъчвания на парникови газове ще бъдат сведени до нула до 2050 година, предадоха международните организации. Обединеното кралство е първата страна от групата Г-7, която си слага толкоз амбициозна цел, прецизира " Ройтерс ".

През 2008 година Лондон си сложи за цел да свие излъчванията си с 80 %. Премиерът Тереза Мей обаче по-рано този месец усили задачата след рекомендация на специалисти. Правителството има амбициозни проекти да отбрани околната среда и възприема опасността от климатичните промени като риск за бъдещите генерации, сподели Мей през днешния ден.

" Обединеното кралство стартира индустриалната гражданска война, която бе повода за икономическия напредък по света, само че и за увеличението на излъчванията ", означи Крис Скидмор, министър на енергетиката и чистия напредък. Сега още веднъж заставаме отпред на света, като ставаме първата огромна стопанска система, която приема нов закон за понижаване на излъчванията до " чиста нула " до 2050 година, добави той.

Предишната цел на Лондон бе до 2050 година да свие излъчванията на парникови газове с 80 % по отношение на равнищата от 1990 година. Според деятели обаче това не е задоволително, с цел да се съблюдава задължението, стихотворец по Парижкото съглашение за климата, световното стопляне да бъде лимитирано до 1.5 градуса по Целзий.

Британското държавно управление възнамерява да реализира задачата за нулеви излъчвания посредством огромни вложения в добива на сила от слънце, вятър и вода, както и посредством засаждане на дървета, въглеродно хващане, стратегии за енергийна успеваемост и поощряване на прекосяването към електрически автомобили.

Парниковите излъчвания на Англия са намалели с 43.5 % от 1990 година значително с помощта на бързия напредък на възобновимата енергетика и отдръпването от производството на сила от въглища. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР