Великобритания премина към коронавирусна война снощи, след като мъж в

...
Великобритания премина към коронавирусна война снощи, след като мъж в
Коментари Харесай

Великобритания подготвя извънредно законодателство заради коронавируса

Великобритания мина към коронавирусна война нощес, откакто мъж в Съри стана първият човек, който се болести с заболяването в страната, написа английският вестник The Times.

Крис Уити, основен доктор на Англия, съобщи, че е доказан случай на пациент, който не е напускал страната неотдавна. „ Вирусът се предава във Англия “, сподели той. „ Все още не е ясно дали е инфектиран директно или индиректно от лице, което неотдавна се е завърнало от чужбина. “

Общият брой диагностицирани в Обединеното кралство набъбна до 20, като първият случай е в регистриран в Уелс и най-малко един в Съри, обощава " Фокус ".

В Япония британец на към 70 години, който живее в чужбина, стана първият жител на Обединеното кралство, умрял от COVID-19.

Той бе откаран в болница, откакто хвана вируса на круизния транспортен съд Diamond Princess.

Даунинг стрийт се притеснява, че икономическата рецесия може да бъде в мащаба на финансовата рецесия през 2008 година, откакто международните фондови пазари претърпяха най-лошата си седмица оттогава насам. Около 210 милиарда английски лири бяха заличени от цената на най-големите компании във Англия тази седмица.

Борис Джонсън сподели през вчерашния ден, че вирусът „ в този момент е главен приоритет на държавното управление “, само че успокои обществеността, че Националната здравна система (НЗС) „ прави всичко допустимо да се приготви “.

Хелън Уотли, министърът на опазването на здравето, предизвести, че е " евентуално " повече хора във Англия да се заразят с вируса. „ Имаме проекти и организираме учения, тъй че при положение на нещо като „ грипна пандемия “, ние сме подготвени “, сподели тя пред BBC Newsnight.

Следващата седмица ще бъде въведено законодателство за изключителни обстановки, което да даде пълномощия на учебните заведения, препоръките и останалата част от обществения бранш да стопират закони, в това число ограничения за сигурност и здравни ограничения, с цел да се оправят с пандемията. Учителите и служащите в детските градини ще могат да имат по-големи класове в случаите на необятно неявяване на личния състав.

Премиерът на страната Борис Джонсън пое отговорността за държавната подготовка през вчерашния ден след рецензиите за муден отговор на рецесията.

Министрите и длъжностните лица обмислят компромиса сред допускането на остро огнище, от което стопанската система ще се възвърне по-бързо, и опитите да спасят повече животи посредством налагане на ограничавания за всеобщи събития и превоз.

Действието на държавното управление пристигна, като:

• Още осем страни оповестяват за първите си случаи на вируса, защото той се популяризира от Италия, като общият брой на засегнатите е близо 60.

• Световната здравна организация (СЗО) предизвести, че съществува „ доста висок “ риск от световно разпространяване с няколко незасегнати страни.

• Марк Карни, напускащият шеф на Банката на Англия, предизвести, че Англия би трябвало да се приготви за стопански удар, защото китайското произвеждане и туризъм отпаднаха.

• Училищата са споделили, че летните изпити са изправени пред срив, до момента в който повече компании постановат ограничавания за пътешестване и споделят на чиновниците да работят от у дома.

• НЗС стартира да усилва поръчките на защитните екипировки и маски на лечебните заведения, с цел да предотврати дефицит.

Главният доктор на Уелс Франк Атертън сподели, че първият диагностициран пациент в Уелс неотдавна е пътувал назад от Италия, най-засегнатата страна в Европа. Мъжът се завърна от отмора там предходната седмица и се лекува в профилиран център в британска болница.

Над 85 000 души в международен мащаб са се заразили с вируса. Тедрос Адханом Гебрейесус, генералният шеф на СЗО, съобщи, че има " свързани епидемии " по целия свят, само че вирусът към момента може да бъде спрян.

Първият случай беше доказан и в Субсахарска Африка през вчерашния ден, откакто италиански жител бе диагностициран в Нигерия, дошъл от Милано. Съединени американски щати нощес оповестиха за втори случай с „ незнаен генезис “ в Калифорния, предполагайки, че вирусът не се е лимитирал посредством карантините.

На господин Джонсън е казано, че в случай че пандемия удари Англия, тя е изправена пред внезапно повишаване на случаите, които биха могли да затрупат леглата за интензивно лекуване в NHS, само че биха минали бързо и да разрешат на стопанската система да се възвърне по-бързо.

Британският проект за зараза от ковид би трябвало да бъде оповестен при започване на идната седмица. Разбира се, че тя не включва необятното анулиране на спортни събития и концерти.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в с
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР