Великобритания премахна забраната за фракинг - добив на шистов газ

...
Великобритания премахна забраната за фракинг - добив на шистов газ
Коментари Харесай

Великобритания вдигна забраната за добив на шистов газ, заради енергийната криза

Великобритания отстрани възбраната за фракинг - рандеман на шистов газ - една от най-замърсяващите природата технологии. Това е една от ограниченията на новия министър-председател на страната Лиз Тръс да се оправи с енергийната рецесия, заяви Bloomberg.

Това решение ясно демонстрира метода на новия кабинет - опит да се усили предлагането, а не да бъде лимитирано потреблението на газ.

В началото на годината английското държавно управление издаде заповед на Cuadrilla Resources, която записа първите огромни находки на шистов газ през 2011 година, да затвори дефинитивно два проучвателни кладенеца в Ланкашир.

След това обаче стартира войната в Украйна и компанията получи дребна пролонгация, в която държавното управление да премисли какво тъкмо да прави с тези залежи.

" Жизнено значимо е да предприемем стъпки за увеличение на вътрешните доставки на енергоресурси ", съобщи Лиз Тръс пред новия парламент на страната.

Според нея плановете могат да бъдат бързо развити, в случай че има поддръжката на локалната власт, и добивът да стартира в границите на шест месеца.

Досега всички опити за сондаж за шистов газ през последните години провокират всеобщи митинги. Местните поданици се притесняват от опасности, свързани със трусове, както и за претоварване на локалната пътна инфраструктура поради превозването на съоръжение и чиновници на фирмите, които изследват за газа. Еколозите също са твърдо срещу добива, поради огромното замърсяване на природата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР