Великобритания предупреди европейските преговарящи, че финансовите фирми от ЕС ще

...
Великобритания предупреди европейските преговарящи, че финансовите фирми от ЕС ще
Коментари Харесай

Великобритания заплаши сериозно европейски инвестиционни фондове заради Брекзит

Англия предизвести европейските договарящи, че финансовите компании от Европейски Съюз ще се изправят пред съществени трудности при тяхната активност в страната след Брекзит, в случай че на Лондонското сити не бъде разрешено да продължи да оперира на европейските финансови пазари, както го прави понастоящем, оповестява „ Гардиън “.

Oколо 7000 европейски капиталови фондове могат да бъдат наранени съществено от регулаторните органи на Острова, цитирайки част от презентация, която английските управляващи са създали пред европейските договарящи по време на следващия кръг от договаряния с Европейски Съюз, извършен през предходната седмица.

Британското министерство, отговарящо за процеса на излизане от Европейския съюз, е отказало да разяснява информацията на изданието.

През предходната седмица основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние съобщи, че се е съгласил с министър Доминик Рааб, отговарящ за Брекзит, че бъдещият достъп до финансовия пазар ще бъде ръководен от независими решения и от двете страни, само че остават въпросите за това по какъв начин ще работят сходни взаимоотношения.

Мнозина финансови институции се надяваха, че ще има така наречен " взаимно признание " във връзка с финансовия бранш, съгласно което Англия и Европейски Съюз ще одобряват взаимно техните правила в подмяна на необятен двупосочен достъп до техните пазари като най-хубав метод за отбрана на финансовите контракти и действия на стойност трилиони евро след излизането на Обединеното кралство от съюза на 29-и март следващата година.

Вместо това обаче, английският министър председател Тереза ​​Май избра да построява бъдещите търговски връзки чрез юридически механизъм, прочут като " равностойност ", според който Европейски Съюз счита, че финансовите и регулаторни правила на дадена страна са толкоз постоянни, колкото и нейните лични.

Критици на този метод обявиха, че сходен режим би изложил английските форми на риск от неочаквана загуба на техния достъп до пазара на Европейски Съюз, а изпълнителният шеф на банката Barclays уточни преди Ройтерс, че държавното управление би трябвало да работи бързо, с цел да договаря за " разширена равностойност ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР