Великобритания предупреди, че Русия се опитва да заобиколи санкциите и

...
Великобритания предупреди, че Русия се опитва да заобиколи санкциите и
Коментари Харесай

С нови санкции Великобритания пресича опити на Русия за военни доставки

Великобритания предизвести, че Русия се пробва да заобиколи глобите и разгласи 46 нови ограничения против лица и организации от други страни, за които твърди, че вземат участие в съветските военни вериги за доставки, оповестява " Ройтерс ".

По информация на английското външно министерство измежду последните глобени са бизнеси в Китай, Турция, Сърбия, Обединените арабски емирства и Узбекистан.

Китайското посолство в Лондон осъди този ход и акцентира, че ще противодейства на всичко, което подкопава неговите ползи.

Англия твърдо поддържа Украйна, откогато Русия нахлу на територията ѝ през февруари 2022 година Лондон съобщи, че ще глоби снабдители от трети страни, с цел да понижи способността на Москва да заобикаля глобите, с цел да получи лимитирани артикули.

" Ще продължим да ускоряваме натиска върху Путин и да се борим с трети страни, предоставящи лимитирани артикули и технологии на Русия, където и да се намират ", показаха от външното министерство.
 Англия постанова нови наказания против Русия
Англия постанова нови наказания против Русия

Лондон удря търговията със злато и нефт

Англия наложи наказания на 31 лица и организации, за които твърди, че са свързани с проектирането и производството на дронове и елементи за ракети и с вноса на електронни съставни елементи. Освен това глоби четири основани в ОАЕ субекта, взели участие в търговия с съветски нефт, както и други, свързани с наемническата група " Вагнер ".

Сред санкционираните е и беларуска отбранителна организация , която съгласно Англия е произвела военна технология, употребена от Минск в поддръжка на военните старания на Русия.

Китай съобщи, че е твърдо срещу глобите . " Призоваваме държавното управление на Обединеното кралство неотложно да поправи грешката си и да анулира глобите против китайските компании ", настояха от посолството и допълниха, че китайското държавно управление ще предприеме твърди и ефикасни ограничения за отбрана на законните права и ползи на китайските предприятия.
 Англия не разрешава износа на продукти, употребявани от Русия във войната
Англия не разрешава износа на продукти, употребявани от Русия във войната

Нови наказания против Москва

Междувременно английската Национална организация за битка с престъпността заяви, че е издала предизвестие към банки и други финансови институции и членове на контролирания бранш на Англия за това, че Русия желае да получи глобени артикули посредством страни медиатори.

" Санкциите, наложени на Русия вследствие на нейното навлизане в Украйна, оказаха доста влияние върху способността ѝ да закупува артикули, в това число военни доставки, на интернационалните пазари ", показаха от организацията.

" Въпреки това, в опит да заобиколи този надзор, Русия употребява комплицирани вериги за доставки и различни направления, с цел да придобие глобени артикули ".

След съветското навлизане в Украйна Англия е наложила наказания на над 1600 лица и към 250 организации.
 С нови наказания Англия санкционира съветската войска и кремълския хайлайф
С нови наказания Англия санкционира съветската войска и кремълския хайлайф

Наказателните ограничения бяха обявенипо време на визитата на Зеленски в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР