Великобритания предоставя на Украйна крилати ракети Storm Shadow - системи

...
Великобритания предоставя на Украйна крилати ракети Storm Shadow - системи
Коментари Харесай

Storm Shadow: Крилатите ракети, с които Великобритания подсилва контраатаката на Украйна

Великобритания дава на Украйна крилати ракети Storm Shadow - системи с обсег от 250 км, сходни с този на американските ракети " земя-земя " ATACMS (300 км), за които Киев упорства от дълго време.

Новината за военната помощ пристигна първо импровизирано през източници на CNN, a малко по-късно беше доказана и от министъра на защитата на Англия Бен Уолъс.

" Употребата на Storm Shadow ще даде опция на Украйна да отблъсне съветските сили, които се намират на украинска суверенна територия ", споделя той, като показва, че те ще добавят потенциала, обезпечаван от HIMARS и противокорабните ракети " Харпун ".

Уолъс обръща внимание, че далекобойността на ракетите не може да се съпостави с тази на системите, които Русия употребява против съперника си като " Кинжал ", " Калибър " или дроновете " Шахед ".

Според CNN, английското държавно управление е получило уверения от Киев, че ракетите ще се употребяват само на територията на страната и окупираните от Русия зони, само че не против самата Русия.

Опасността Русия да одобри доставките на далекобойни ракети като провокация от Запада и опасност за личната ѝ териториална целокупност беше повода Съединени американски щати да не доставя ATACMS.

Полуостров Крим постоянно е бил считан от Лондон за суверенна територия на Украйна.

" Русия би трябвало да признае, че само нейните дейности са повода за даването на ракетите на Украйна. Моята преценка като министър на защитата е, че това е премерена, пропорционална реакция на ескалациите на Русия ", споделя той.

На рецензията от страна на Лейбъристката партия, че тези системи не са предоставени още по-рано на Украйна, Уолъс дава отговор, че е било нужно време за консолидираното им на остарели руски самолети - т.е. Storm Shadow към този момент са пригодени към МиГ-овете, с които разполага украинската войска.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР