Великобритания - пред решаващ вот в парламента за Брекзит. Депутатите

...
Великобритания - пред решаващ вот в парламента за Брекзит. Депутатите
Коментари Харесай

Великобритания - пред решаващ вот в парламента за Брекзит

Великобритания - пред решителен избор в Народното събрание за Брекзит. Депутатите ще гласоподават дали поддържат, или не договорката на държавното управление с Брюксел за дефинитивно овакантяване на Съюза.

Вотът ще се състои в края на петия ден на парламентарни диспути. Той е решителен както за Англия, по този начин и за бъдещето на премиера Тереза Мей. То е нестабилно, защото съглашението има доста съперници освен измежду опозицията, само че и в личната й консервативна партия. В рамките на днешния ден Мей ще организира срещи с консерватори опозиционери в опит да ги убеди да поддържат договорката.
Вотът за брекзит: Пътищата пред Англия след гласуването на договорката с Европейски Съюз Тази вечер депутатите в Обединеното кралство ще дадат своя глас по най-важния въпрос, с който страната се е сблъсквала от Втората международна война насам
Гласуването трябваше да се организира още преди месец, само че Тереза Мей го отсрочи, защото беше несъмнено, че ще загуби вота. В последната си тирада пред Народното събрание нощес английският министър председател предизвести, че в случай че договорката с Брюксел бъде отхвърлена, това може да докара до разпад на Обединеното кралство.

„ Искам да се обърна към всички представители на Народното събрание - без значение какво е вашето мнение за съглашението, погледнете го още един път през идващите 24 часа. Да, то не е съвършено, то е компромис, само че когато се пишат учебниците по история, хората ще се запитат дали е било почетено мнението на хората, дали своят вот за овакантяване на Европейския съюз”, съобщи Тереза Мей.
Последен апел на Мей към депутатите да поддържат съглашението й за брекзит Тя счита, че възможното отменяне на договорката ще бъде пагубно за страната
От Брюксел също приканиха английския парламент да поддържа договорката и още веднъж подчертаха, че тя няма да бъде предоговаряна.

" Поемете протегнатата ръка на Европейския съюз, с цел да има допустимо най-малки вреди на 29 март. Все още има вяра Англия да гласоподава " за " и да поеме по път, който предлага нещо несъмнено и устойчиво ", съобщи евродепутатът от ЕНП Манфред Вебер.

Споразумението би трябвало да бъде подкрепено от 320 от общо 639 депутати в долната камара. Според прогнозите обаче единствено малко над 200 от тях, множеството консерватори, ще гласоподават в интерес на договорката.

Ако вотът бъде отритнат, Тереза Мей има три дни, с цел да предложи ревизиран вид на съглашението. Има догатки, че тя ще пътува в Брюксел в сряда, с цел да се опита да получи спомагателни отстъпки преди да предложи новия вид за гласоподаване в Лондон идния понеделник.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР