Великобритания повторно прикани Иран да освободи танкера, плаващ под британски

...
Великобритания повторно прикани Иран да освободи танкера, плаващ под британски
Коментари Харесай

Великобритания предлага създаването на коалиция за защита в Персийския залив

Великобритания наново прикани Иран да освободи танкера, плаващ под английски байрак, арестуван в петък в Ормузкия пролив. По проблема заседава комисията за изключителни обстановки КОБРА. Иран от своя страна съобщи, че е допустимо дипломатическо решение на случая. Първият посланик на Англия дефинира задържането на английския танкер от Иран като " държавно пиратство ". Джереми Хънт акцентира, че Лондон не търси борба с Техеран.


Предложението на английския външен министър е невиждано, защото въпреки и да съществуват сходни обединения за морска отбрана, те в никакъв случай ориентирани против страни. Министърът Хънт разри, че през последните 48 часа е разговарял с външните министри на Германия, Франция, Финландия, Швеция и Дания. Също по този начин той призна, че на 30 юни Съединените щати са отправили публична молба към Лондон за присъединяване в американска задача за морска отбрана, само че Островът е отказал да сътрудничи в акцията за оптимален стопански напън върху Техеран, водена от Вашингтон.

Причината за отхвърли е поддръжката на Англия за запазването на нуклеарното съглашение с Иран. Въпреки това, когато става дума за независимост на корабоплаването в Персийския залив няма компромис, съобщи първият посланик на Англия пред депутатите в Парламента.

Джеръми Хънт - министър на външните работи на Англия: Призовавам Иран да освободи " Стена Имперо " и екипажа ѝ, и да се съобрази с интернационалните правила, които пазят комерсиалното корабоплаване в Персийския залив. Правила, с които се преценяват всички останали страни. Иранската страна дефинира обстановката като " око за око " поради задържането на " Грейс 1 " на 4 юли от страна на Гибралтар. Но тези две неща нищо общо, защото, това което Иран направи е напълно нелегитимно.

Междувременно, Джеръми Хънт удостовери информацията, че Обединеното кралство е изпратило втори боен транспортен съд " Дънкан ", който се чака да доближи Ормузкия пролив след една седмица. Отсега нататък всички плавателни съдове, плаващи под английски байрак, ще би трябвало да предизвестяват английските управляващи, че ще преминат точно по този маршрут, с цел да им бъде обезпечена нужната отбрана.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР