Великобритания поиска от лидерите на ЕС отлагане на Brexit до

...
Великобритания поиска от лидерите на ЕС отлагане на Brexit до
Коментари Харесай

Великобритания официално поиска отлагане на Brexit до 30 юни

Великобритания изиска от водачите на Европейски Съюз отсрочване на Brexit до 30 юни, заяви английският министър председател Тереза Мей.
Мей сподели, че е писала на ръководителя на Европейския съвет, с цел да го осведоми, че Англия желае удължение на член 50 за интервала до 30 юни, сподели Мей.
"Не желая дълго удължение ", сподели тя, предупреждавайки Народното събрание, че дългото закъснение ще значи, че Англия ще би трябвало да организира Европейски парламентарни избори в края на май.
"Идеята, че 3 години след гласуването за овакантяване на Европейски Съюз да желаеме от хората в тази страна да избират нови депутати за европарламента е имам вяра, неприемлива ", съобщи Мей.
"Като министър председател аз няма да се приготвям за удължение на Brexit повече от 30 юни ", сподели тя.
В писмото си до Туск, което бе оповестено от Даунинг Стрийт, Мей споделя, че счита да върне договорката, която бе контрактувана от нея и Европейски Съюз назад в Народното събрание нищо, че тя бе отхвърлена към този момент два пъти.
„ Ако предлагането премине аз съм сигурна, че Народното събрание ще ратифицира договорката. Но това несъмнено няма да може да завърши преди 29 март”, написа тя добавяйки, че графикът за прокарването на нужното законодателство, което ще разреши Brexit е „ неизбежно сигурно”.
„ Ето за какво желая да осведомявам Европейския съвет, че Англия желае удължение на член 50 за интервала до 30 юни 2019 г.”, написа Мей.
Отлагането на плануваното за 29 март овакантяване крие "сериозни ", предизвестяват от Европейската комисия. Според Европейска комисия водачите на страните членки би трябвало да лимитират избора сред малко закъснение на Brexit - до 23 май или за по-дълъг интервал – „ най-малко до края на 2019 година “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР