Великобритания планира да създаде независим от Европейския съюз санкционен режим,

...
Великобритания планира да създаде независим от Европейския съюз санкционен режим,
Коментари Харесай

Лондон готви собствен "черен списък" за нарушители на права след Брекзит

Великобритания възнамерява да сътвори самостоятелен от Европейския съюз санкционен режим, в чиито рамки могат да се блокират активи на обвинени в нарушавания на човешки права, съобщи " Файненшъл таймс ".

Граждани на Русия, Либия и Северна Корея може да се окажат наранени от мярката съгласно събеседници на вестника в държавното управление. Очаква се външният министър Домик Рааб да разгласи механизма през февруари - след момента, когато се чака Англия да напусне съюза. Впоследствие Лондон ще показа съответен лист с хора, които ще бъдат наранени.

Замразяване на активи във Англия ще е измежду ограничаващите ограничения, споделят източници на " Файненшъл таймс ". Граждани на Саудитска Арабия също може да попаднат в листата поради убийството на Джамал Хашокжи в края на по-миналата година.

За Рааб описът ще е образец за способността на Англия да играе световна роля на интернационалната сцена след Брекзит, продължава обявата. Министърът в същото време признава, че Вашингтон и Отава към този момент са изпреварили с ограничения против извършители на правата на индивида по закона " Магнитски ", и дава обещание " тясно съдействие " с Канада, с цел да бъдат " подведени под отговорност тези, които носят отговорност за най-сериозните нарушавания на правата на индивида по целия свят ". Рааб през вчерашния ден е разговарял с канадския си сътрудник Франсоа-Филип Шампан в опит да показа Англия като част от нова западна коалиция, която счита да накаже упрекнатите в убийства, мъчения и нечовешко отношение към други.

Миналия месец Европейски Съюз удостовери, че основава общоевропейски санкционен механизъм за случаи на нарушавания на права по закона " Магнитски ". Очаква се самодейността да бъде създадена за половин година. " Файненшъл таймс " обаче се базира на Рааб, с цел да съобщи, че след приемането на личен санкционен механизъм Лондон може да работи " по-бързо и уверено ", защото няма да е нужно да се съгласуват ограничения с 27 страни, членуващи в съюза, както е в този момент. Например наказания против Русия нормално не поддържат Италия, Гърция, Кипър и други, а пет членки бяха срещу основаването на европейски закон " Магнитски ".

През май предходната година Камарата на общините в Лондон одобри правилник, допускащ на Англия да води лична санкционна политика, обособена от тази на Европейски Съюз, която може да включва заледяване на активи и възбрана за влизане в страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР