Великобритания планира да има по-голяма роля в Азия след излизането

...
Великобритания планира да има по-голяма роля в Азия след излизането
Коментари Харесай

Великобритания засилва присъствието си в Азия

Великобритания възнамерява да има по-голяма роля в Азия след излизането си от Европейския съюз, в това число и като изпрати самолетоносачи в района. Това съобщи английският външен министър Борис Джонсън в изявление за австралийски вестник. /БГНЕС/

Дипломатът, който беше един от хората, които поддържаха акцията за Брекзит, съобщи, че това е дало на страната му опция да премисли интернационалната си роля до момента в който продължава да поддържа близки връзки със своите европейски сътрудници.

„ Вече ще сме по-отдадени на азиатско-тихоокеанския район и по-отдадени на Австралия “, сподели той. „ Хората желаят ангажимент от страна, която се придържа към основата на правила интернационална система, която е подготвена да изпрати армията си в района, каквито сме ние “, добави още министърът.

След годишната среща на английските и австралийски министри на защитата и външните работи Джонсън добави, че един от методите, по които неговата страна ще ускори наличието си в района, е посредством поддръжка на свободата на корабоплаването. „ Едно от първите неща, които ще създадем с двата нови големи самолетоносача, които преди малко построихме, е да ги изпратим на интервенция по независимост на корабоплаването в този район “, сподели Джонсън.

Изказването на Джонсън идва, откакто английският боен министър Майкъл Фалън даде обещание да построи идната флотилия от военни кораби на Австралия, като Испания и Италия също се състезават за преференциалната договорка за градежа на деветте военни кораба.

По-рано тази година Австралия показа в детайлности новата си огромна тактика за градеж на кораби на стойност 89 милиарда австралийски $ (70,4 милиарда американски долара), което е и най-голямата военноморска инвестиция на страната в спокойно време.

Действията на страната идват като отговор на китайските дейности за затвърждаване на статута си на районна мощ посредством военно укрепване в Южнокитайско море.

„ Това, от което хората се нуждаят, е сигурност и непоклатимост. Ние имаме вяра, че правната сигурност в Южнокитайско море е от голямо значение “, добави той в своето изявление. „ Не желаеме да виждаме военизирането на този район. Вярваме, че с цел да се развива международната търговия, би трябвало да има правдивост за това по какъв начин ще бъдат употребявани морските направления “, сподели министърът.

Сред другите тематики, обсъждани по време на срещата сред министрите на двете страни е била и тази за засиленото икономическо съдействие след Брекзит. Джонсън акцентира на това, че по-големия боен ангажимент на Англия в района върви ръка за ръка с стопански контракт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР