Великобритания палестинската групировка Хамас за терористична организация. Това съобщиха от

...
Великобритания палестинската групировка Хамас за терористична организация. Това съобщиха от
Коментари Харесай

Великобритания обяви Хамас за терористична организация

Великобритания палестинската формация " Хамас " за терористична организация. Това оповестиха от " Ройтерс ", базирайки се на изявление на министъра на вътрешните работи на Англия Прити Патил.

Съобщава се, че решението е взето предвид на това Обединеното Кралство да съгласува политиката си във връзка с Палестина с тази на Съединени американски щати и Европейски Съюз.

" Хамас " има съществени благоприятни условия за терористична активност, в това число достъп до огромно количество модерни оръжия, както и опция за подготовка на терористи. Именно по тази причина през днешния ден предложих възбраната на " Хамас ", - съобщи министър Патил. Тя добави, че следва по отношение на решението Народното събрание да гласоподава законопроект през идната седмица.

Обявяването на " Хамас " за терористична организация, от което следва възбраната за активността ѝ според закона за тероризма, значи, че всеки, който показва поддръжка за организацията или употребява нейната символика, попада под ударите на този закон.

Премиерът на Израел Нафтали Бенет и израелският външен министър Яир Лапид приветстваха решението на Англия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР