Великобритания откри още един нов вариант на коронавируса, който е

...
Великобритания откри още един нов вариант на коронавируса, който е
Коментари Харесай

Още един нов щам на COVID-19 засечен във Великобритания


Англия откри още един нов вид на ковид а, който е даже по-трансмисионен и по-силно мутирал от първия нов вариант , открит по-рано в Обединеното кралство, съобщи министърът на опазването на здравето Мат Ханкок, оповестява Ройтерс, съобщи БНР.

Новият вариант на ковид а е бил открит в ново изследване на Оксфорд.

" Благодарение на впечатляващите геномни качества на южноафриканците, открихме два случая на още един нов вариант на ковид тук, във Англия “, сподели той на брифинг за медиите.

Ханкок уточни, че и двата са контактни случая на хора, пътували от Южна Африка през последните няколко седмици.

" Този нов вид е мощно притеснителен, защото се предава още по-силно и наподобява е мутирал повече от първият нов вариант , който беше открит във Англия , “ сподели Ханкок.

И двата разновидността на ковид а споделят разновидност в една и съща област. Има и известия, че повече младежи са се разболявали в Южна Африка от тамошния вариант на ковид а.

Ройтерс припомня, че здравните управляващи на Южна Африка обявиха предходната седмица, че е открита нова генетична разновидност на вируса, която може да е виновна за неотдавнашния растеж на ковид ните инфекции там.

Британският здравен министър уточни от своя страна, че в границите на последната седмица случаите на инфектирани с Covid-19 в Обединеното кралство се е усили с 57%.

Междувременно броят на новите случаи на Covid-19 във Англия през последните 24 часа удари нов връх от 39 237, до момента в който броят на умрелите се усили със 744. Ден по-рано новите ковид ни инфекции на острова се усилиха с 36 804, а умрелите с 691.

" Ниво 3 на изключителни противоепидемични ограничения не е задоволително за надзор на новия вид на вируса. Това не е догадка, това е реалност ", уточни Ханкок.

" Следователно е належащо да се сложи множеството елементи на Източна и Югоизтока Англия в равнище 4 ", сподели здравният министър.

" Незабавно би трябвало да бъде подложен под карантина всеки в Обединеното кралство, който е бил в Южна Африка през последните две седмици и всеки, който е бил в непосредствен контакт с някой, който е бил в Южна Африка през последните две седмици! ", заключи Мар Ханкок.

Британското държавно управление също по този начин реши да сложи " незабавни ограничавания " за пътувания от Южна Африка. " Тези ограничения са краткотрайни, до момента в който ние проверяваме в допълнение този нов вариант ", акцентира здравният министър.

Полетите от Обединеното кралство до Южна Африка ще бъдат прекратени, откакто във Англия е открит втори вид на Covid-19, оповестиха локалните медии.

Досега над 60 страни стопираха полетите си към и от Обединеното кралство вследствие на новите разновидности на вируси.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР