Великобритания отчете нов рекорд на заразявания за денонощие с Covid-19

...
Великобритания отчете нов рекорд на заразявания за денонощие с Covid-19
Коментари Харесай

Втори пореден ден рекорден брой новозаразени във Великобритания

Великобритания регистрира нов връх на заразявания за денонощие с Covid-19 - 88 376. Главният медицински консултант на държавното управление професор Крис Уити съобщи, че разновидността Омикрон може да се популяризира необикновено бързо, само че пикът му ще отшуми бързо с помощта на бустерната доза ваксина, съобщи БНР.

Новите 88 376 случая удостоверяват опасенията на учените за скок на заразяванията през празничния интервал след записаните 78 610 в сряда.

Смъртните случаи за последното денонощие са 146. В същото време бе регистриран и връх в сряда на получилите трета доза ваксина – 745 183 души.

Премиерът Борис Джонсън предизвести хората да бъдат деликатни с новия вид Омикрон. Той обаче се въздържа от налагане на цялостен локдаун.

Професор Крис Уити съобщи пред парламентарната комисия за здраве и обществени грижи, че даже и хората да са доста деликатни увеличението на случаите с Омикрон ще бъде доста бързо. Бустер дозата обаче, съгласно него, ще помогне кривата да тръгне надолу.

Главният медицински консултант на Агенцията за здравна сигурност лекар Сюзън Хопкинс съобщи пред комисията, че сега в лечебни заведения има единствено 15 души с Омикрон, само че професор Крис Уити допусна, че действителната численост е по-голяма.

Сюзън Хопкинс сподели още, че надеждни данни за разновидността ще бъдат получени най-рано в седмицата сред Коледа и Нова година, защото са нужни към 250 души с Омикрон в болница, с цел да се направи цялостно изследване на силата на болестта.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР