Великобритания отбелязва деня, в който кучетата могат да придружават стопаните

...
Великобритания отбелязва деня, в който кучетата могат да придружават стопаните
Коментари Харесай

Знаете ли кои са единствените кучета, които не могат да лаят?

Великобритания отбелязва деня, в който кучетата могат да съпровождат стопаните си на работа - годишно събитие за набиране на средства за благотворителни организации, полагащи грижи за добруването на най-хубавия другар на индивида.

По този мотив английският в. " Дейли експрес " предлага няколко любопитни обстоятелството за кучетата:

1. Във Англия кучетата домашни любимци са 8,5 милиона. Двадесет и четири % от семействата на в страната имат минимум едно куче.

2. Единствените домашни любимци, които числено превъзхождат кучетата, са рибките.

3. Представителите на породата Басенджи са единствените кучета, които не могат да лаят. Те издават тон, напомнящ йодел (вид пеене).

4. Миналата година Дюк от породата Пиренейско планинско куче завоюва третия си следващ мандат за кмет на Корморант, Минесота, със 75 % от вота на 12-те имащи право на глас в селището. Дюк постоянно може да бъде видян да хапва хамбургери и чипс в локалната механа.

5. Представителите на породата Норвежки лундехунд имат повече пръстчета на лапите от останалите кучета - най-малко шест на всяка.

6. Кучетата са първият питомен от човек скотски тип. Най-ранните свидетелства за развъждането им като домашни любимци са отпреди 15 000 години.

7. Медалът " Дикин " за храбри животни е присъден на 31 кучета - с едно по-малко от гълъбите, удостоени с достойнството.

8. От 2001 година премия " Кучешка палма " се присъжда на кинофестивала в Кан за най-хубав четириног артист.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР