Великобритания оказва натиск върху Европейския съюз за въвеждането на санкции

Великобритания оказва натиск върху Европейския съюз за въвеждането на санкции ...

Лондон натиска ЕС за въвеждането на санкции срещу ключови фигури от руското ГРУ.

Великобритания оказва натиск върху Европейския съюз за въвеждането на санкции срещу ключови фигури от военното разузнаване на Руската федерация, което Лондон уличи за предполагаемото отравяне в Солзбъри от началото на март тази година, съобщава вестник The Times.

Лондон е съставил проектосписък с членове на висшето ръководство на Главното разузнавателно управление (ГРУ) на Москва, срещу които Брюксел да наложи нов режим от санкции, разкриват пред изданието дипломатически източници.

Великобритания се надява да си осигури подкрепата на Франция и Германия. Лондон ще настоява европейските столици да дадат съгласието си за замразяването на активи и налагане на забрани за пътуване на включените в списъка старши руски шпиони. Очакванията при това са санкциите да бъдат уредени в рамките на седмици.

Миналия месец Джеръми Хънт, министърът на външните работи на Обединеното кралство, се срещна с колегите си от бившите съветски държави, включително Унгария, за да обсъди възможностите за нови санкции срещу Москва, припомнят от редакцията.

Източник: dnesplus.bg