Великобритания оказва натиск върху Европейския съюз за въвеждането на санкции

...
Великобритания оказва натиск върху Европейския съюз за въвеждането на санкции
Коментари Харесай

Лондон натиска ЕС за въвеждането на санкции срещу ключови фигури от руското ГРУ

Великобритания оказва напън върху Европейския съюз за въвеждането на наказания против основни фигури от военното разузнаване на Руската федерация, което Лондон уличи за хипотетичното отравяне в Солзбъри от началото на март тази година, оповестява вестник The Times.

Лондон е съставил проектосписък с членове на висшето управление на Главното разследващо ръководство (ГРУ) на Москва, против които Брюксел да наложи нов режим от наказания, разкриват пред изданието дипломатически източници.

Англия се надява да си обезпечи поддръжката на Франция и Германия. Лондон ще упорства европейските столици да дадат единодушието си за замразяването на активи и налагане на забрани за пътешестване на включените в листата старши съветски шпиони. Очакванията освен това са глобите да бъдат уредени в границите на седмици.

Миналия месец Джеръми Хънт, министърът на външните работи на Обединеното кралство, се срещна с сътрудниците си от някогашните руски страни, в това число Унгария, с цел да разиска опциите за нови наказания против Москва, напомнят от редакцията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР