Великобритания очаква Европейският съюз да изпълни обещанието си да предложи

...
Великобритания очаква Европейският съюз да изпълни обещанието си да предложи
Коментари Харесай

Лондон очаква ЕС да спази обещанието си за търговското споразумение

Великобритания чака Европейският съюз да извърши обещанието си да предложи на Лондон договорка за свободна търговия по сходство на тази с Канада. Това съобщи през днешния ден министърът на външните работи Доминик Рааб, представен от Ройтерс. Той акцентира, че каквото и да е съглашението, то няма да изисква огромно подравняване с разпоредбите на Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

След като в петък Англия публично напусна Европейски Съюз, двете страни се чака да стартират през март договаряния по бъдеща комерсиална договорка. Утре министър председателят Борис Джонсън ще очертае в тирада предложенията си.

Европейски Съюз се разсъни без Англия

Междувременно лидерката на северноирландската Демократична юнионистка партия (ДЮП) Арлийн Фостър разяснява, че ще е мъчно да няма никакви нови инспекции сред Англия и Северна Ирландия, в случай че Лондон се стреми към комерсиално съглашение, което не е подравнено с Европейски Съюз. На въпрос дали има вяра на изказванията на Борис Джонсън, че няма да има инспекции, тя отговори:

"Трудно е да си представим по какъв начин ще стане това, като се има поради чутото от други членове на кабинета, че имат намерение да се отклонят от регламентите за единния пазар, до момента в който Северна Ирландия остава в границите на единния пазар ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР