Великобритания обяви въвеждането на санкции срещу 49 физически и юридически

...
Великобритания обяви въвеждането на санкции срещу 49 физически и юридически
Коментари Харесай

Великобритания налага санкции на руснаци и саудитци заради Магнитски и Хашоги

Англия разгласи въвеждането на наказания против 49 физически и юридически лица в границите на нов механизъм за наказване на нарушаванията на човешките права, съобщи Франс прес.

В черния лист на хора и организации, чиито активи във Англия се замразяват, има 25 руснаци, упрекнати, че са забъркани в гибелта на правозащитния юрист Сергей Магнитски в пандиза през 2009 година, както и 20 саудитци, обвинени в присъединяване в убийството на журналиста Джамал Хашоги през 2018 година в Истанбул, заяви английското министерство на външните работи.

Санкционираните физически лица също така нямат право да влизат на територията на Англия.

Сред руснаците, включени в черния лист, са ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин , заместник-генералният прокурор на Русия Виктор Грин и заместник-министърът на външните работи Алексей Аничин , заяви ТАСС.

Останалите четирима глобени са двама високопоставени генерали от Мианма за образуване на редовно принуждение над мюсюлманското малцинство рохинги и две севернокорейски организации, забъркани в " насилствен труд, изтезания и убийства в лагери в КНДР ".

Британският външен министър Доминик Рааб съобщи в Народното събрание, че тези наказания са " инструмент, който разрешава да се санкционират причинителите (на нарушавания на човешки права), без да се визира по-общо популацията на дадена страна ".

Рааб не изключи опцията в бъдеще режимът на наказания да се разшири и да обхване и забъркани в корупция задгранични жители, заяви ТАСС. Целта на глобите е да бъде спряно " прането на кървави пари в " Обединеното кралство, акцентира той, представен от Ройтерс.

Досега Англия постановяваше наказания като част от Европейски Съюз или под егидата на Организация на обединените нации . След като напусна Европейски Съюз през януари обаче, тя приготви своя версия на признатия в Съединени американски щати " Закон Магнитски ", който разрешава на управляващите да не разрешават влизането в страната и да замразяват активите под нейна пълномощия на извършители на човешките права, отбелязва Асошиейтед прес.

Този механизъм разрешава на Англия да постанова независимо наказания за нарушавания на човешките права без значение от Европейски Съюз и Организация на обединените нации. Това става за първи път след излизането на страната от Европейски Съюз през януари, отбелязва Франс прес.

Този механизъм " ще разреши на Англия да работи без значение със съдружници като Съединени американски щати, Канада, Австралия и Европейски Съюз ", посочи английското външно министерство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР