Великобритания обяви списък на държави, чийто граждани ще влизат на

...
Великобритания обяви списък на държави, чийто граждани ще влизат на
Коментари Харесай

Българите, пристигащи във Великобритания, подлежат на 14-дневна карантина

Великобритания разгласи лист на страни, чийто жители ще влизат на острова свободно без карантина. България не е част от него. Това значи, че българските жители, които идват в Обединеното кралство, подлежат на 14-дневна карантина.
Посолството ни в Лондон е отправило нота с искане за пояснение до английското държавно управление за какво страната ни е изключена от листата с страни, за които отпада карантината при идване в Обединеното кралство от 10 юли.
Министър Захариева е разговаряла и със заместник-министъра на външните работи с сектор Европа и Америка Уенди Мортън, от която е поискала също претекстове за това решение.
С нотата посолството ни в Лондон търси обяснение за критериите, върху които се основава решението на Англия, защото други страни, включени в листата, имат по-голяма заболеваемост от България. Посолството акцентира, че нашата страна е измежду тези с най-ниски равнища на разпространяване на вируса.
"Навременните и ефикасни ограничения против разпространяването на вируса в България доведоха до единствено 2 281 дейни случая ", акцентират от посолството. Черноморското крайбрежие е на процедура зона свободна от COVID-19, която към този момент е привлякла хиляди туристи от над 35 страни това лято ", написа също в нотата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР