Великобритания обяви днес, че е постигнала споразумение с Франция за

...
Великобритания обяви днес, че е постигнала споразумение с Франция за
Коментари Харесай

Великобритания и Франция се споразумяха за борба с незаконната миграция през Ламанша

Великобритания разгласи през днешния ден, че е постигнала съглашение с Франция за удвояване на френските полицейски патрули по плажовете в Северна Франция в опит да се спре противозаконното прекосяване на мигранти през Ламанша с дребни лодки, съобщи Асошиейтед прес.
Снимка: EPA
Британският министър на вътрешните работи Прити Пател и френският й сътрудник Жералд Дарманен са договорили ограниченията като част от напъните този маршрут да бъде затворен за трафикантите на хора. Споразумението също по този начин ще ускори наблюдението посредством дронове, радарно съоръжение, оптико-електрически бинокли и закрепени камери.
Снимка: EPA
Двете страни са се съгласили да похарчат 31,4 млн. евро за контрактуваните ограничения.

Мигрантите от дълго време употребяват Северна Франция като насочна точка, с цел да се опитат да доближат Англия, нормално посредством камиони или фериботи, и въпросът обтяга връзките сред двете страни.
Снимка: EPA
По време на пандемията от ковид доста мигранти наподобява са почнали да избират пресичане на Ламанша с дребни лодки, проведени от трафикантите, защото коронавирусните ограничавания свиха трафика сред Франция и Англия. Над 8000 души са подхванали рисковото пътешестване тази година по отношение на към 1800 през 2019 година.
Снимка: EPA
Миналия месец семейство от Иран, включващо родителите и две деца на 6 и 9 години, почина, откакто лодката им се обърнала в Ламанша. 15-месечният им наследник е в неопределеност и се допуска, че също се е удавил.
Снимка: EPA
Хуманитарни и правозащитни организации считат, че най-хубавият метод да бъдат спрени сходни пътувания е да се обезпечат на хората безвредни способи да търсят леговище във Англия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР