Великобритания обяви, че ще включи в закон новия ангажимент да

...
Великобритания обяви, че ще включи в закон новия ангажимент да
Коментари Харесай

Великобритания първа от Г-7 ще си постави цел да намали нетните си емисии до нула

Великобритания разгласи, че ще включи в закон новия ангажимент да понижи до нула чистите си излъчвания на парникови газове до 2050 година, съобщи " Ройтерс ". По този метод тя ще стане първата страна от групата Г-7, която си слага сходна цел на фона на все по-силното въздействие, оказвано от рецесията в климата.

Целта е амбициозна, само че от значително значение за отбраната на бъдещето на планетата, съобщи министър председателят Тереза Мей.

Световните въглеродни излъчвания са на рекорден най-много макар десетилетията на диалози за ограничението им до безвредни нива.

В момента задачата на Обединеното кралство е до 2050 година да понижи излъчванията си на парникови газове с 80 % по отношение на равнищата от 1990 година. Новата цел дава отговор на Парижкото съглашение за климата от 2015 година, което приканва страните да понижат чистите си въглеродни излъчвания до нула към средата на века, с цел да задържат покачването на международните температури допустимо най-близо до 1.5 градуса по Целзий. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР